Olt. Olt. Expozitie de artă abstractă la Galeria ,,Artis” din Slatina

***Olt. Olt. Expozitie de artă abstractă la Galeria ,,Artis” din Slatina***
Marți, 22 iunie 2021, orele 17:00, Muzeul Județean Olt, în parteneriat cu Filiala Râmnicu Vâlcea a Uniunii Artiștilor Plastici din România, a organizat vernisajul Expoziției de pictură „REVERBERAȚII – Artă abstractă“.
Expoziția reunește, pe simezele Galeriei „Artis“ din Slatina, lucrările artiștilor Cătălin Podoleanu, Cristina Băcicu-Botez, Marcel Duțu și ale regretatului Dan Virgiliu Dimulescu.


Curatorul, vicepreședintele Uniunii Artiștilor Plastici din România, pictorul Gheorghe Dican, a reunit în această expoziție reprezentativă pentru preocupările plastice ale celor patru artiști, lucrările care se înscriu în sfera compozițiilor abstract-geometrice, vibrante cromatic sau valoric.
Cu acest prilej a avut loc și lansarea albumului membrilor Filialei UAPR Râmnicu Vâlcea, lucrare de înaltă ținută grafică și importantă valoare documentară.
Născută pe 6 decembrie în 1951 la Cluj Napoca, pictorița Cristina Botezez și-a expus lucrările sale are numeroase expoziții personale atât la Slatina, cât și în alte orașe din țară, fiind una dintre cele mai cunoscute artiste plastice din Olt.
Pictorul Marcel Duțu, născut la 9 februarie 1969, la Slatina, are de asemenea o activitate expozițională foarte bogată, fiind unul dintre elevii regretatului Traian Zorzoliu. Lucrările sale de o diversitate apreciată, au fost expuse pe simezele multor galerii de artă din Olt, Vâlcea și Timișoara.
Cătălin Podoleanu, pictor și grafician s-a născut pe 23 decembrie 1973 la Medgidia, județul Constanța. Picturile sale, fie că sunt artă abstractă sau naivă, au fost expuse în galerile de art din București, Slatina, Craiova, Bacău sau Rm Vâlcea.


În sfârșit, ultimul expozant, regretatul Dan Vergiliu Dimulescu, dispărut dintre noi anul trecut în octombrie la Caracal, a fost născut în Băbeni Vâlcea, la 16 decembrie 1951, are una dintre cele mai impresionante activități expoziționale. Lucrările sale s-au aflat pe simezele galeriilor din Slatina, Caracal, Rm Vâlcea, Tg Jiu, Craiova, Calafat, Drăgănești Olt, etc.
Tot cu acest prilej, curatorul evenimentului, Gheorghe Dican a lansat un album al membrilor Filiale Rm Vâlceaa Uniunii Artiștilor Plastici din România, printre care am aminti pe cei patru artiști plastici slătineni, dar și sculptori precum Cătălin Oancea, Sergiu Săliște, ceramista Irina Ionelia Ionescu, graficienii Corneliu Drăgan Târgoviște, Tudor Popescu, Mădălin Ștefan, Amalia Elena Tirică, etc.
De departe, cea mai importantă personalitate din acest album este Leonard Velcescu, istoric de artă, pictor și publicist. Acesta a publicat, printre altele volumul ,,Dacii în sculptura romană, studiu de iconografie antică”, având numeroase expoziții de pictură pe acestă temă.
În cadrul acestui eveniment s-a dorit a se pune în lumină însemnata contribuție culturală adusă de cei 52 de artiști profesioniști, membri ai Filialei Râmnicu Vâlcea a Uniunii Artiștilor Plastici din România, din care fac parte și artiști renumiți și scriitori din Olt.
Mai multe amănunte la VGtv Regional http://www.vgtvregional.ro
Redactor /Reporter Georgiana Leulescu, imaginea ing. Grigore Sebeș

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s