Olt. Vitomireștiul în permanentă modernizare grație primarului Robert Rotea

***Olt. Vitomireștiul în permanentă modernizare grație primarului Robert Rotea***
Aflată în nordul județului Olt, comuna Vitomirești este una dintre cele mai frumoase localități din zonă, dar și printre cele mai modernizate.
Ca frumusețe se datorează peisajelor mirifice cu dealuri și pomi seculari, cu case frumoase, unele arhaice, altele noi ceea ce înseamnă că tinerii au rămas în sat, sau revin mânați de dorul pământului strămoșesc. În ceea ce privește modernizarea, este doar meritul edililor și al aparatului administrativ din primărie care au condus destinele Vitomireștiului, lucrând în folosul cetățenilor localității.
Primarul Robert Rotea, în primele două mandate ale sale, a preluat și dus la bun sfârșit proiectele începute de tatăl său, Constantin Rotea, care a murit la scurt timp după câștigarea alegerilor din 2012, dar a inițiat și altele noi, astfel că localitatea Vitomirești se află pe harta județului Olt ca fiind una dintre cele mai dezvoltate.
Din păcate, primarul Robert Rotea este suspendat din funcție din cauza ANI care l-a considerat incompatibil după ce s-a stabilit că ar fi făcut parte din consiliul de administrație al liceului din localitate, chiar dacă nu a fost remunerat!
Și cum în ziua sosirii noastre în această localitate, Robert Rotea era plecat la un proces în cazul deciziei ANI, am sta de vorbă cu Radu Ion Lucian, viceprimarul localității, care ne-a vorbit despre investițiile în curs și cele ce vor urma.
,, Ca obiective în curs de realizare din comuna noastră aș aminti proiectul de reabilitare, modernizare Cămin Cultural din satul Dejești, pentru care urmează să îi facem recepția. Ar mai fi și modernizarea infrastructurii rutiere locale din comună, lucrare care nu este finalizată pentru că s-au blocat fondurile guvernamentale. Din același motiv avem patru poduri nefinalizate, unul în satul Trepteni și trei în satul Dejești. Totuși, am reușit să terminăm de asfaltat drumul de exploatație agricolă între satele Donești – Trepteni și comuna vecină, Sâmburești. ”, ne-a spus printre altele, viceprimarul localității.
Culmea ironiei este faptul că sunt persoane din localitate care nu văd realizările și modernizările făcute de-a lungul timpului aici, reproșând administrației locale că ,,au făcut prea multe” și nu au nevoie de toate acestea. Cârcotașilor nu le place, de exemplu că doar anumiți consăteni folosesc drumul de exploatație agricolă, că doar anumiți consăteni au copii la liceu, că doar anumiți consăteni participă la evenimentele culturale desfășurate la căminele culturale, etc.
,, Un alt obiectiv în curs de realizare este alimentarea cu apă și canalizare în satul Trepteni. Apa este funcțională, mai sunt de montat apometrele, s-au făcut căminele de branșare la rețeaua de canalizare. Mai trebuie realizate niște lucrări la stația de epurare pentru canalizare. Mai avem un proiect care prevede modernizarea și dotarea administrativă și educațională, urmează să licităm o altă lucrare care se referă la sistemul de iluminat public cu ajutorul unor granturi norvegiene. Este un iluminat public foarte performant care reglează intensitatea luminii, în acest fel reducându-se substanțial consumul de energie electrică.
De asemenea, în curând vom face recepția la o stație de depozitarea gunoiului de grajd. O să regularizăm și pârâul Dejeasca, în colaborare cu Apele Române, pentru care avem proiectarea făcută și așteptăm finanțarea.
Mai avem un proiect care se referă la extindere și modernizare a sistemului de alimentare cu apă, mărire extracție și depozitare. În viitor am dori să realizăm un foraj lângă satul Bulimanul, în amonte pentru ca apa să curgă prin cădere naturală, însă cea mai mare doriță a noastră este introducerea gazelor naturale, dar acest lucru nu depinde numai de noi. Depindem de fondurile aprobate de Guvern.”
, a conchis viceprimarul Vitomireștiului, Radu Ion Lucian.
Suntem convinși că autoritățile locale din Vitomirești vor reuși să ducă la îndeplinire tot ce și-au propus, indiferent de piedicile la care sunt supuse și sperăm ca Robert Rotea să revină după alegerile locale din 2024 la conducere primăriei, pentru că această localitate are nevoie de experiența și determinarea sa.
Mai multe amănunte într-un interviu la VGtv Regional http://www.vgtvregional.ro
Redactor/ Reporter Georgiana Leulescu, imagine ing. Grigore Sebeș

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s