Olt. Lansare de carte la Biblioteca Județeană: Elena Tănase și Corneliu Colpacci

***Olt. Lansare de carte la Biblioteca Județeană: Elena Tănase și Corneliu Colpacci***
Eveniment cultural de mare anvergură după o lungă perioadă de suspendare a ,,plăcerilor sufletului”, s-a desfășurat marți 6 iulie, a.c., la Biblioteca Județeană ,,Ion Minulescu” din Slatina. Aici, în prezența unui public numeros, a avut loc lansarea a mai multor volume de proză și poezie a autorilor Elena Tănase din Corabia și Corneliu Colpacci din Slatina.
Chiar dacă are o vârstă onorabilă, Elena Tănase este veșnic îndrăgostită, iar proza scurtă din cărțile sale exprimă cu prisosință acest sentiment. Ca de obicei, Elena a lansat nu una ci trei cărți cu oameni și întâmplări din viața sa, pe care o consideră una zbuciumată, fie din dragoste neînpărtășită, fie din cauza celor apropiați.
În schimb, Corneliu Colpacci, despică firu-n patru în ceea ce privește dragostea de neam și țară, patriotismul, dar și despre fariseii politici în cartea sa numită „Praf de stele luminând Pământul – Viața își urmează cursul”.
,,Prin „cuvintecăturile” însăilate (și) în acest ultim (deocamdată !) volum, am încercat a continua „relaționarea” existenței dintre acest gogoloi numit Pământ și universalitatea Cosmosului, la baza interacțiunii stând consonanța energiilor astrale cu voința Unicului Creator.
Nu doresc a prezenta „pârghiile substratului” (poate într-o eventuală emisiune viitoare), lăsând la latitudinea cititorului a le descoperi, a le interpreta și, cu speranță, a le utiliza după bunul plac.
Doresc, în schimb, a mulțumi tuturor factorilor implicați în materializarea acestui eveniment (ordinea va fi pur întâmplătoare), plecând de la gazda noastră, atât de primitoare și tradițională (Biblioteca Județeană, sub conducerea domnului Director Fl. Dumitrescu), continuând cu invitații speciali (îi voi nominaliza în următoarea mea lucrare) care și-au exprimat alesele gânduri într-un mod caracteristic (atât valorii, cât și sensibilității fiecăruia), cu publicul auditor (de o calitate extraordinară, majoritatea fiind creatori la rându-le) și, nu în cele din urmă, cu „echipa” care a imortalizat clipele petrecute împreună (o familie de înaltă sensibilitate, deschidere către nou și un profesionalism aparte).
Toate cele menționate, coroborate, au creat cadrul propice „nașterii” unei atmosfere specifice și, în același timp, „însoțitoare” ale actului de cultură petrecut.
Felicitări tuturor, mulțumiri tuturor, mult succes tuturor „încercătorilor” următori și, fără altfel de putință, Doamne ajută !” a ținut să descrie, în câteva cuvinte lucrarea sa, ing. Corneliu Colpacci, președintele Ligii Scriitorilor Români, Filiala Olt.


Redactor/ Reporter Georgiana Leulescu, op. imag ing. Grigore Sebeș, VGtv Regional http://www.vgtvregional.ro


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s