Olt. Primarul Marian Stănescu de la Vișina, un exemplu de manager incontestabil

***Olt. Marian Stănescu de la Vișina, un exemplu de manager incontestabil***
Localitatea Vișina din județul Olt poate fi dată ca exemplu de dezvoltare rurală în orice context, în care foarte mulți dintre noi ne-ar plăcea să locuim și să ne dezvoltăm o afacere.
Altfel spus, cei care au condus destinele acestei localități nu au făcut ,,umbră pământului, degeaba!”, fiind oameni implicați și determinați, inteligenți cu simț gospodăresc, gata oricând să găsească soluții pentru dezvoltarea comunei dar, mai ales pentru îmbunătățirea nivelului de trai al locuitorilor.
Că la cârma localității a fost Constantin Stănescu, sau Gelu Marița proiectele lor de investiții au prins contur, au fost continuate și dezvoltate și nu au făcut altceva decât să reflecte seriozitatea de care au dat dovadă cei doi edili.
Din păcate, cel de-al doilea primar de la Vișina, Gelu Marița a avut probleme cu ANI, pentru deținuse anterior o firmă, pe vremea când era viceprimar. Și cum această instituție inventată anume să-și bată joc de acei oameni care știu să facă administrație, să fie buni manageri, anul trecut în iunie acesta a fost suspendat din funcție, iar locul său a fost preluat de actualul primar, Marian Mihail Stănescu.
Astfel că în 2020, l-a susținut pe prietenul său, Marian Mihail Stănescu și acum sunt o echipă formidabilă care lucrează împreună pentru a duce mai departe proiectele și investițiile începute și necesare comunității locale.
Așa se face că pe lângă investițiile în infrastructură de alimentare cu apă, canalizare, asfaltare, reabilitări dispensar, primărie, școli și grădinițe, în Vișina există un bloc de nefamiliști construit de curând, o sală de sport modernă, un supermarket, etc.
Primarul Stănescu spune că singura investiție importantă și foarte necesară este introducerea gazelor naturale, însă cum bani nu prea mai sunt, nici în bugetul local și nici în cel de stat, a trebuit să facă un împrumut de 1,5 milioane lei pentru a avea cofinanțarea necesară accesării fondurilor europene.
Edilul din Vișina, Marian Stănescu este nemulțumit de faptul că Garda de Mediu Olt a făcut mai multe controale la primăriile din județ, printre care și în localitatea sa, pe care le-a amendat pentru că nu se depozitase gunoiul menajer într-un spațiu special amenajat. Așadar, anul trecut Comisariatul Județean Olt al Gărzii Naționale de Mediu a sancționat Primăria Vișina cu o amendă în valoare de 15.000 de lei pentru deșeurile din apropierea fabricii de cărămidă care era răspândit pe o suprafață de 300 de metri pătrați.
Primarul spune că nici nu avea cum să depoziteze gunoiul legal, pentru că nu există o groapă de gunoi conformă. Singurul depozit de gunoi se află la Bălteni, adică la peste 100 de km, însă și aceasta are încă probleme cu autorizațiile. Așa că a cerut celor de la Garda de Mediu o soluție, pe care n-a primit-o nici acum… Dar banii pe amendă au fost luați!
Georgiana Leulescu


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s