Olt. S-a finalizat podul peste Olteț între Dobrun și Șopârlița

***Olt. S-a finalizat podul peste Olteț între Dobrun și Șopârlița***

*******************

Distanța dintre cele două localități oltene Dobrun și Șopârlița s-a micșorat 20 de km, după ce autoritățile locale au inițiat în urmă cu doi ani un proiect prin care să construiască un pod din beton armat peste râul Olteț care le desparte. Primarul Aurel Bondrescu de la Dobrun, ne spunea anul trecut, într-un interviu pentru VGtv Regional că podul are o lungime de 143 de metri și o deschidere de 8,5 metri, fiind cel mai important proiect al său pe care l-a realizat de când este primar. Început martie 2019, podul scurtează cu 20 de km drumul dintre cele două localități și trebuia să fie gata anul acesta, înainte de Sfintele Paști, însă datorită pandemiei lucrările au fost întârziate puțin.

 Valoarea acestui pod ajunge la 10,4 milioane lei, asta însemnând 104 miliarde lei vechi, dar primarul Aurel Bondresc a reușit să reducă cheltuielile cu 10 miliarde lei vechi. Podul este prevăzut cu stâlpi de susținere, inclusiv la mijlocul construcției, este cel mai mare ca lungime din județul Olt, are în total 30 de piloni, iar traversele și grinzile respective au o lungime de 33 de metri, dintr-un pilon în altul. Sunt 4 intervale din acestea, ceea ce face ca rezistența podului să fie mult mai bună. Grinzile sunt turnate și testate deja, astfel încât pe noul pod să se poată circula în cea mai bună siguranță, inclusiv de acele mijloace de transport de mare greutate, de până la 50 de tone.

Așadar, vineri 9 iulie 2021, primarul Aurel Bondrescu a anunțat faptul că a avut loc recepţia la terminarea lucrărilor pentru obiectivul de investiţie ,,Construcție pod din beton armat peste râul Olteț, între satul Dobrun și Șoparlița”.

,,Comisia de receptie a fost compusă din reprezentanti ai Consiliului Judetean Olt, Inspectoratului de Stat in Constructii, UAT Comuna Dobrun, constructorul, proiectantul si dirigintele de santier. În discuţiilor realizate de către domnul primar al comunei Dobrun, s-a reliefat faptul că realizarea construcţiei podului peste Olteţ a fost posibilă ca urmare a sprijinului domnului preşedinte al Consiliului Judeţean Olt Ec. Marius Oprescu şi domnului viceprim-ministru, ministrul dezvoltării regionale Ing. Paul Stănescu, care au dat curs solicitărilor locuitorilor comunelor Dobrun şi Şopârliţa, precum şi celor din localităţile învecinate, în urma stabilirii necesităţii şi oportunităţii rezultate din analiza tehnico-economică a obiectivului de investiţii şi a importanţei sociale a locuitorilor tuturor satelor din zonă. Primarul comunei Dobrun exprimându-şi mulţumirea tuturor celor care au susţinut realizarea acestui obiectiv, în mod deosebit domnului primar Neagu Cristinel, membrilor Consiliului Local Şopârliţa, membrilor Consiliului Local Dobrun, precum şi întregului aparat tehnico-administrativ al Instituţiei Primarului Comunei Dobrun.” a precizat edilul din Dobrun, Aurel Bondrescu.

Mai multe amănunte într-un reportaj la VGtv Regional http://www.vgtvregional.ro.

Georgiana Leulescu

1 comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s