Olt. Comuna Grojdibodu un exemplu de bună administrație

***Olt. Comuna Grojdibodu un exemplu de bună administrație***
Se spune în proverbele românești că ,, Omul sfințește locul” acolo unde se văd lucruri frumoase și de calitate. Acest proverb se potrivește de minune în cazul localității Grojdibodu. Situată în sudul județului Olt, pe malul Dunării, această comună cu oameni harnici a cunoscut o dezvoltare fulminantă în ultimii ani, grație primarului actual, Adrian Căprița și a unei echipe de profesioniști din aparatul administrativ al primăriei.
Primarul Adrian Căprița a reușit să facă din primul mandat câștigat în 2016 o primărie modernă, un cămin cultural foarte frumos, să reabiliteze școli și grădinițe să asfalteze și să introducă apă și canal pe aproape toate străzile din cele două sate ale localității, ceea ce nu e puțin într-un singur mandat și nici pentru o populație de 3000 de suflete.
Puțini dintre primarii din zonă au reușit așa ceva într-o perioada atât de scurtă, însă faptul că vine din mediul privat, unde a condus o afacere de succes, Adrian Căprița știe cum să administreze și localitatea pe care o conduce.
Într-un interviu pe care l-am făcut cu primarul Adrian Căprița în urmă cu două săptămâni pentru televiziunea VGtv Regional, am aflat ce investiții mai are de făcut în frumoasa localitate de pe malul Dunării.
,, În momentul de față avem un proiect în derulare privind alimentarea cu apă și canalizare început în 2018 când am semnat contractul de finanțare și mai avem un an la dispoziție pentru a finaliza lucrările, pe fonduri europene. După finalizarea lui va trebui să depunem un alt proiect pentru extinderea de apă și canalizare având în vedere că localitatea este destul de mare iar maximul de finanțare pentru un proiect a fost de 2,5 milioane de euro. Ca proiecte de viitor, demarăm documentația pentru introducerea rețelei de gaze și așteptăm finanțarea imediat ce se va deschide o axă pe fonduri europene”.
De reținut este faptul că în această localitate funcționează în prezent cel mai mare proiect solar realizat în România, potrivit Transelectrica. Astfel, în comuna cu aproape 3.000 de locuitori a fost realizat un parc solar de 9,93 de MW, în valoare de aproximativ 15 milioane de euro, proiectul având peste 40.000 de module fotovoltaice. Acesta a a fost realizat de portughezii de la Energias de Portugal şi poate alimenta circa 10.000 de case anual.
În total, parcul se întinde pe o suprafață de 31,7 hectare şi reprezintă cea mai mare investiţie de profil realizată până în acest moment în România.
Mai multe amănunte într-un interviu realizat pentru VGtv Regional http://www.vgtvregional.ro
Redactor/ Reporter Georgiana Leulescu, op. imagine ing. Grigore Sebeș.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s