Vâlcea. Peste 1650 de elevi au fost admiși în învăţământul liceal de stat

***Vâlcea. Peste 1650 de elevi au fost admiși în învăţământul liceal de stat***
Potrivit unui comunicat de peresa emis de ISJ Vâlcea, au fost repartizați1654 elevi (99,87%) în învățământul liceal de stat din totalul de 1656 de elevi cu opțiuni completate pentru învățământul liceal: 1027 de candidați au fost repartizați la filiera teoretică, iar 627 de candidați la filiera tehnologică.
Dintre acestia, doi candidați au fost admiși cu media generală 10.
În etape anterioare repartizării computerizate 160 de elevi au fost direcționați către specializări vocaţionale, 8 elevi în învăţământul militar, 29 de elevi pe locurile speciale rezervate candidaţilor de etnie romă și 18 elevi pe locurile speciale rezervate candidaților cu CES.


Alți 348 de elevi s-au înscris pe locurile alocate rutelor de școlarizare în învățământul profesional.
Conform calendarului admiterii în învățământul liceal de stat, în perioada 25-28 iulie candidații repartizați în prima etapă vor transmite/depune dosarele de înscriere la secretariatele liceelor în care au fost admiși.
3 elevi din județul nostru nu au putut fi admiși în prima etapă, 2 dintre aceștia participând la admitere în Vâlcea și unul în alt județ, întrucât nu au completat suficiente opţiuni.
Elevii nerepartizați vor intra în a doua etapă de repartizare computerizată și vor completa, în perioada 29 iulie – 5 august, opțiuni în fișele de înscriere alături de candidații care au fost repartizați computerizat în prima etapă de admitere, dar nu și-au depus dosarele de înscriere în termen (25 – 28 iulie) și de candidații care nu au participat în prima etapă de admitere. Completarea opțiunilor în fișe se realizează la unitatea de învățământ sau prin formular transmis electronic.


Repartizarea computerizată a acestor elevi va avea loc în data de 6 august, iar comunicarea rezultatelor candidaților repartizați computerizat în a doua etapă a admiterii în învățământul liceal de stat se va face conform procedurii stabilite de Comisia națională de admitere.
În intervalul 9 – 11 august, comisia judeţeană de admitere va rezolva toate cazurile speciale apărute după etapa de repartizare computerizată.
În total, au rămas disponibile pentru învățământul liceal în județul Vâlcea, pentru etapa a doua, 230 locuri.
Lista locurilor libere pentru învățământul liceal din județul nostru va fi actualizată și afișată pe site-ul ISJ Vâlcea pe 29.07.2021.
Georgiana Leulescu

1 comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s