Olt. Investiții comune în domeniul situațiilor de urgență România – Bulgaria

Investiții comune în domeniul situațiilor de urgență România – Bulgaria la CJ Olt

În sala de ședințe a CJ Olt, a avut loc astăzi, 28 iulie lansarea proiectului cu titlul ,, Investiții comune în domeniul situațiilor de urgență în cadrul Consiliului Județean Olt și municipalității Dolna Mitropolia ( Bulgaria)”
Acest proiect este finanțat în cadrul Programului INTERREG V-A România-Bulgaria 2014-2020, Axa prioritară 3 – O regiune sigură, având ca obiectiv îmbunătățirea managementului comun în situații de risc în zona transfrontalieră și va fi implementat în parteneriat cu Municipalitatea Dolna Mitropolia din Bulgaria.
Printre alte obiective mai putem aminti: Îmbunătățirea capacității de răspuns în situații de urgență în județul Olt și municipalitatea Dolna Mitropolia din districtul Pleven, prin reducerea timpului de intervenție; Îmbunătățirea capacității tehnice și a calității sistemului de intervenție în județul Olt și municipalitatea Dolna Mitropolia din districtul Pleven, prin achiziționarea echipamentelor specifice; Facilitarea intervențiilor integrate în situații de dezastre sau accidente prin achiziționarea unor echipamente specifice; Îmbunătățirea accesului populației din județul Olt și municipalitatea Dolna Mitropolia la servicii sigure de intervenție în situații de urgență; Creșterea gradului de siguranță și de protecție a populației prin furnizarea serviciilor esențiale, calificate și responsabile în situații de urgență și dezastre majore.
Valoarea totală a proiectului este de 916.047,52 Euro, din care 778.640,38 Euro finanțare nerambursabilă din FEDER , 119. 077,33 Euro cofinanțare de la Bugetele de Stat și 18.330,11 Euro cofinanțare proprie a partenerilor, respectiv 416.211,90 euro CJ Olt și 499.835,62 euro DMM.


Proiectul a fost demarat pe 25.08.2018 și va fi finalizat, în acest an pe 24 octombrie.
Vicepreședintele CJ Olt, Ionuț Ivan, prezent la acest eveniment a ținut mai întâi să felicite realizatorii acestui proiect , adăugând că este ,,un obiectiv care prevede investiții în domeniul infrastructurii de urgență, în valoare de peste 900 mii euro. Spun încă un proiect, pentru că așa cum știți, de-a lungul exercițiilor bugetare, ale diverselor programe europene, instituția noastră și-a manifestat interesul și și-a îndreptat atenția pentru accesarea fondurilor europene, privind îmbunătățirea capacității de răspuns în situații de urgență sau îmbunătățirea capacității tehnice și a calității sistemului de intervenție în județul Olt.
În actualul context, mai mult ca niciodată, alocarea fondurilor în infrastructura de urgență este imperios necesară și prioritară, pentru a oferi servicii de calitate, într-un timp rapid și sigur.
Așadar, nu vom rata oportunitatea de a accesa orice program cu finanțare europeană în acest domeniu, astfel încât județul Olt să fie un județ cât mai sigur, un județ care să beneficieze de toată tehnica necesară intervenției rapide și prompte în caz de urgență.”


Prin acest proiect atât ISU Olt cât și IJJ Olt, vor primi atât echipamente de birotică cât și autoutilitare necesare desfășurării activităților. În acest sens, Ionuț Ivan a precizat că au fost achiziționate ,, 3 ATV-uri (pentru IJJ Olt), un jeep pick-up (pentru ISU Olt), o mașină de stingere cu apă și spumă (pentru ISU Olt) ce urmează a fi furnizată până la finalul anului în curs, echipamentele de birotică (scanner Canon și 7 stick-uri USB, 5 pentru membrii echipei de implementare și câte unul pentru reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt și Inspectoratul de Jandarmi Județean Olt), urmând ca în perioada următoare să fie achiziționate și restul echipamentelor constând în 3 vehicule utilitare, o barcă cu motor, 5 veste de salvare, toate destinate Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt”.
Tot în acest context, Ionuț Ivan și-a arătat îngrijorarea în ceea ce privește accesarea de fonduri pentru viitoarele proiecte având în vedere că actualul guvern a blocat finanțările pentru o perioadă nedefinită.
Redactor/ Reporter Georgiana Leulescu, imaginea ing. Grigore Sebeș, editare și montaj Georgia Sebeș, VGtv Regional http://www.vgtvregional.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s