Olt. Ion Doldurea a inaugurat o expoziție stradală cu personalitățile caracalene

Olt. Ion Doldurea a inaugurat o expoziție stradală cu personalitățile caracalene

Clădiri de patrimoniu, personalități politice, culturale, medici, profesori, militari și sportivi celebrii care au făcut cinste municipiului Caracal pot fi de acum admirate de toți cei care vin în capitala Romanațiului pe niște panouri fotografice montate pe gardul stadionului din oraș.

Ideea i-a venit neobositului primar Ion Doldurea, care nu ratează niciun moment de a uimi comunitatea locală, și nu numai cu ideile sale de dezvoltare și promovare a celui mai frumos și vechi oraș din Olt.

Ieri, 12 august, a.c., Doldurea a inaugurat la Stadionul Parc ,, Galeria Sportivilor Caracaleni”, panouri cu sportivi celebrii ai timpului, care au făcut cinste orașului, echipe de fotbal și handbal care au adus în prim plan sportul caracalean pe cele mai înalte podiumuri românești sau internaționale. Astfel că profesori, președinți de cluburi, maeștri și antrenori emeriți de talie internațională, jucători de fotbal sau handbal, readuc în memoria iubitorilor sportului valorile caracalene ale vremii.

„Ne mândrim cu istoria și oamenii locului!
Am dorit ca locuitorii orașului dar și turiștii care aleg să viziteze Caracalul să afle repere despre istoria orașului nostru, într-o plimbare plăcută prin parc.
Am ales să refacem gardul Stadionului Municipal decorându-l cu imagini din Caracalul de odinioară dar și cu imagini ale unor personalități caracalene”, a declarat primarul Municipiului Caracal, Ion Doldurea.


O zonă a Parcului nostru, foarte puțin exploatată până acum, a devenit o adevărată zonă de promenadă.
Reamintim că Parcul “Constantin Poroineanu” este un obiectiv de arhitectură piesagistică recunoscut în Europa ca cel de-al treilea parc natural ca dimensiune. Impreună se poate să schimbăm imaginea orașului nostru și să ne bucurăm de istoria și frumusețea sa, în cele mai diferite moduri. Privind imaginile, vedem diferența între cum arăta și cum este astăzi zona reamenajată de către administrație.”, a declarat primarul Ion Doldurea, în deschiderea evenimentului.

Acum și cei tineri, grație acestor panouri pot afla lucruri foarte interesante despre palmaresul sportivilor caracaleni din competițiile locale, județene, naționale sau internaționale.

Aceiași idee a avut-o în urmă cu doi ani și primarul din Drobeta Turnu-Severin, Marius Screciu, care a montat panori cu personalități locale și clădiri importante ale vremii de-a lungul B-dului T. Vladimirescu, pe ambele părți ale acestuia.

Așa că, dacă treceți prin Caracal nu ezitați să vizitatți această istorie locală marcată pe panouri fotografice pe gardul stadionului din localitate.

Georgiana Leulescu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s