Editorial. Chiar și-a întors Dumnezeu fața de la noi?

***Editorial. Chiar și-a întors Dumnezeu fața de la noi?***

Am făcut afirmaţia că România i-a întors spatele lui Dumnezeu. E o constatare a mea şi parcă n-aş vrea să fie adevărat. Dar nu e posibil ca în interiorul unui popor creştin să se producă o corupţie generalizată şi la scara naţională. Nu e posibil ca în interiorul unui popor creştin să aibă loc promovarea cu patos, dacă pot spune aşa, a homosexualităţii. Nu mai avem arta şi priceperea, înţelepciunea dialogului pentru că înainte de a-i promova, de a-i susţine, înainte de a ieşi în stradă, trebuie să stăm de vorbă cu aceşti oameni.

Îmi aduc aminte la o conferinţă cum un tânăr student mă întreba ce părere am despre ceea ce presa promovează astăzi, făcând referire la homosexualitate. Nu îşi are rostul în societatea românească, care are altă menire. Societatea românească e aleasă, o societate care are de spus foarte multe şi care trebuie să dea tonusul dragostei de Dumnezeu întregii Europe, pentru că sesizez de multă vreme uşurinţa cu care se construieşte omul autonom, care nu e omul singuratic, ci e omul fără ruşine, fără respect, fără Dumnezeu, omul care are nevoie să facă ce vrea, ori acest lucru nu e permis, nici în societatea românească, nici în cea universală pentru că eu am văzut şi am crezut într-o Europă lucru care nu are corespondent în realitate. Europa este îngenuncheata, şi vin şi fac o comparaţie cu o maşină cu două trepte: fata-spate. Europa este asediata în teroare, se pierde undeva în mizerie şi se va scufunda în mizerabilitate dacă clasa politica europeană nu sesizează pericolul care astăzi ne paşte pe toţi. Dar mai degrabă nu se vrea să se găsească strategiile care se pot implementa, se pot pune la punct cu destulă uşurinţă. Se vrea o Europă anarhica, care să nu aibă principii, o Europă care să nu aibă direcţii corecte. Consider că această situaţie nu poate merge la infinit. Europa trebuie să aibă un viitor. Care va fi acela, încă nu se ştie pentru că deşi au trecut 31 de ani de la căderea Zidului Berlinului şi Europa încă nu are un drum corect. Europa trebuie să fie un drum al prosperităţii, care să se dezvolte în echilibru, şi nu o ţară două-trei-patru state foarte dezvoltate şi restul foarte sărace. În această situaţie nu va reuşi şi nu va învinge. În aceste condiţii Europa se va prăbuşi şi se va pierde dacă nu se vor găsi soluţii.

Ilustrația Georgi- Ana Negru

Am scris patru cărţi şi foarte multe articole. La un moment dat am decis să pun punct în ideea că vine un timp în care să stai de vorbă cu tine şi să-ţi dai un răspuns, şi dacă toate răspunsurile te îndeamnă să te opreşti procedezi ca atare. Am început să scriu în glumă dacă pot spune aşa, jucându-mă cu hârtia prin a reuşi să transmit poporului meu pe care îl iubesc şi-mi este foarte drag, pentru că în decursul istoriei a fost un popor aşa de tare chinuit, parcă a trăit aşa într-o mare suferinţă. Aşa s-a întâmplat cu poporul român care nu a avut o pauză ci a trăit într-o continuă suferinţa. Astfel am încercat să transmit nişte mesaje căci trebuie să trecem spre lucruri mai caracteristice nouă, spre dragostea de a trăi, spre o deschidere mai mare către semenii noştri. Merg pe stradă şi privesc nedumerit la tristeţea de pe chipul oamenilor, sunt goi de tot ceea ce este mai frumos, ne automutilam, ne autoranim, lucru deloc benefic. Atunci am început să scriu şi ani în şir am acceptat invitaţiile presei scrise, a radioului şi a televiziunilor unde am colaborat cu scopul de a trage şi eu un semnal de alarmă din dragoste pentru poporul meu. Că suntem acasă la noi, că există soluţii, că avem o casă frumoasă în jurul căreia să construim cu migală, căreia să-i punem o fundaţie solidă, o fundaţie sănătoasă făcând referire acum la generaţiile ce vin după noi pentru că orice stat trebuie să fie conştient că fundaţia lui este însăşi tineretul lui. Ori nu este permis să neglijăm acest factor esenţial pentru dezvoltarea noastră ca naţiune, adică tineretul nostru. Este cea mai mare zestre pe care o avem azi şi îmi aduc aminte, cum, în India într-un anume context de degringolada economică, apare preşedintele în Parlament pentru a trage un semnal de alarmă: India este într-un mare pericol.! Unde parlamentul pune întrebarea: ’’ce se întâmplă? Uite, sărăcia a năvălit peste noi! Iar preşedintele senatului răspunde că India este bogată prin însăşi tineretul ei. Asta trebuie să ne intereseze şi pe noi, să avem mulţi tineri, să nu mai irosim şi să nu-i mai aruncăm cu aşa mare uşurinţă peste graniţă.

Gheorghe Duduială

Din păcate, nu are ce să vină din urmă şi de aceea trag semnale de alarmă pentru că este momentul să ne trezim, trebuie să facem orice să ne convingem tinerii să se reorienteze, să se reîntoarcă către fundamental societăţii care este familia, constat că tinerii azi nu mai vor să-şi întemeieze familii, refuza să se gândească la faptul că darul cel mai de preţ al fiecărei familii este un copil. Trebuie să le facem condiţii economice acasă, trebuie să le facem condiţii sociale acasă pentru că nu ne putem ascunde ceea ce ne lipseşte de 30 de ani, această boală cronică, anume boală lipsei de educaţie care a devenit o maladie pot să spun. Nu este de acceptat să fim conduşi şi de o astfel de clasa politică care are un guvern în puşcărie. Suntem singurul stat European care se afla în această situaţie, după analizele pe care le-am făcut.

Dacă justiţia şi parlamentul şi-ar da drumul să-şi arate tot ceea ce au făcut împotriva poporului român, 85% din şedinţe ar putea fi în această situaţie. Iată deci, este o boală cronică pe care poporul român trebuie să o ia în serios şi să înceapă să o vindece.

Gheorghe Duduială

1 comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s