Picătura de cultură. Gheorghe Duduială își lansează o carte și la Sighetul Marmației

Lansare carte Slatina- ,,De ce ești trist, popor român”

***Picătura de cultură. Gheorghe Duduială își lansează o carte și la Sighetul Marmației***


Autorul editorialelor revistei noastre, inginerul Gheorghe Duduială din Craiova este invitat de Primăria Sighetul Marmației din Județul Maramureș pentru a lansa cartea ,, De ce ești trist, popor român?”, carte care a făcut ,,valuri” după lansarea sa la Slatina, pe 12 septembrie 2019, organizată de subsemnată și comentată de jurnalistul și scriitorul oltean, Dumitru Sârghie.

Evenimentul va avea loc vineri, 3 septembrie a.c., orele 13.00 în sala de spectacole a Centrului Cultural Sighetul Marmației, al cărui gazdă va fi prof. Ioan Tivadar, directorul instituției culturale și Narcisa Vaida, cea care va prezenta lansare de carte.
În această carte, Gheorghe Duduială își exprimă dezamăgirea față de mulți dintre semenii noștri care au devenit inerți și nepăsători la degradarea tuturor valorilor, fie ele morale, culturale, profesionale sau educaționale.
Titlul cărți, numit sugestiv ,, De ce ești tristi, popor român?”, este dealtfel o întrebare retorică pe care, nu numai autorul și-o pune, ci și noi analizând măsura și direcția faptelor noastre.
Prin gândurile sale așternute în această carte, ca dealtfel în toate cărțile sale, în emisiunile tv la care este invitat, sau în editoriale scrise în revista noastră Gheorghe Duduială trage un semnal de alarmă, prin modul său de abordare asupra unor probleme ce par ireversibile, asupra unor decizii luate fără nicio logică de către clasa politică care s-a aflat la guvernare în ultimii 30 de ani. Atrage atenția asupra haosului creat în numele așa-zisei democrații, care nu a făcut altceva decât să inverseze scara de valori. Astfel că tot ce a fost bun și curat cu mediocritatea și incompetență, ridicându-le la rang de virtute.
Gheorghe Duduială, mai spune în eseurile sale că, este optimist și că, indiferent de vremurile sau deciziile vremelnice, noi, ca popor ne vom trezi, vom lupta din nou pentru libertatea noastră, ne vom sacrifica, vom plânge pe cei care și-au jertfit viața, dar ne vor ridica așa cum am făcut-o de fiecare dată!
,, De ce ești trist, popor român?” , este o carte captivantă scrisă cu mult suflet și credință în Dumnezeu, pe care v-o recomandăm cu tot dragul.
Felicităm pe domnul Gheorghe Duduială dar și pe iubitorii de cultură adevărată de la Sighetul Marmației!


Georgiana Leulescu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s