Olt. Parlamentarii liberali Liviu Voiculescu și Gigel Știrbu, au obținut funcții în BEX

Cei 2000 de liberali care fac parte din Consiliul Naţional al PNL s-au reunit duminică, la Romexpo, pentru alegerea celorlalte funcţii de conducere din partid, după ce, cu o zi înainte a fost ales noul preşedinte al liberalilor, respectiv Florin Cîţu.

În urma acestor alegeri, președintele PNL Olt, senatorul Liviu Voiculescu, a fost ales pentru funcția de vicepreședinte politic, iar deputatul Gigel Știrbu a fost ales vicepreședinte Regiunea S-V Oltenia.

,,PNL pornește, începând de astăzi, pe un nou drum cu un nou lider. Un drum al liberalismului democratic și un lider al tuturor liberalilor autentici. Un drum cu un singur obiectiv: dezvoltarea României, și un lider capabil și hotărât să obțină acest deziderat, Florin Cîțu. Un drum pe care și noi, liberalii olteni, am ales să-l urmăm.„Echipa câștigătoare” a obținut astăzi cea mai importantă victorie internă, însă a primit și cea mai grea responsabilitate: aceea de a reforma Partidul Național Liberal și de a demonstra astfel românilor că este singurul partid al cărui unic obiectiv este România! Felicitări tuturor colegilor liberali care cred cu tărie în liberalism și care astăzi au demonstrat acest lucru! Felicitări noului președinte al PNL, Florin Cîțu!”, scris pe pagina sa de socializare, senatorul oltean, Liviu Voiculescu, președintele PNL Olt.

Dep. Gigel Știrbu și Sen. Liviu Voiculescu

De această dată liberalii olteni vor fi reprezentați în BEX de doi parlamentari în conducerea de la nivel național.

Rareș Bogdan, a obținut 1.107 voturi pentru funcția de prim vicepreședinte, în timp ce Adrian Veștea, din echipa lui Ludovic Orban, a obținut 690 de voturi. Și Gheorghe Flutur, candidat la funcția de vicepreședinte a obținut 1674 de voturi, în timp ce Vlad Nistor a obținut doar 125.

Tot pentru prim vicepreședinte a candidat și Iulian Dumitrescu care a obținut 1620 de voturi, în timp ce Lucian Bode s-a situat cu puțin în urma sa, obținând 1.551 de voturi. Dan Vîlceanu a obținut 1743 de voturi pentru funcția de secretar general.

Pentru funcția de vicepreședinte regional sud a câștigat Ciprian Pandea, cu 123 de voturi, în timp ce Virgil Guran a obținut 108 voturi. Vicepreședinte regional pentru zona Ilfov București este Hubert Thuma, cu 208 voturi. Vicepreședinte pe administrație va fi Florin Roman, care a obținut 1336 de voturi. Contracandidatul său Laurențiu Leoreanu, susținut de Orban, a primit 445 de voturi.

De asemenea, vicepreședinte pe politică externă va fi Robert Sighiartău, vicepreședinte pentru mediu este Mircea Fechet, vicepreședinte pentru regiunea vest va fi Marcel Vela, care a primit 161 de voturi.

Vicepreședinte pentru drepturile omului va fi Alina Gorghiu, care a primit 1124 de voturi, în timp ce Violeta Alexandru are 625 de voturi, vicepreședinte pentru regiunea nord-est va fi Nelu Tătaru, cu 215 de voturi, Vicepreședinte pentru economie va fi Virgil Popescu, care a primit 1291 de voturi. Pentru funcția de vicepreședinte pentru transporturi, a fost ales Alin Nica cu 1377 de voturi, Vicepreședinte pentru agricultură va fi George Scarlat, care a primit 1155 de voturi, iar trezorier PNL va fi Stelian Bujduveanu, care a primit 1676 de voturi.

Georgiana Leulescu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s