Olt. Sculpturi inedite în copacii uscați dintr-un parc din Caracal

***Olt. Sculpturi inedite în copacii uscați dintr-un parc din Caracal***
O idee genială a primarului Municipiului Caracal, Ion Doldurea care a reușit să pună în evidență Parcul Poroineanu, cel mai mare și mai frumos parc din județul Olt.
Așadar, printr-un proiect inițiat în cadrul primăriei Municipiului Caracal de recuperare a arborilor uscați din Parcul Constantin Poroineanu, locuitorii dar și cei care le vor călca pragul vor putea admira de acum, zece sulpturi, opere a cinci artiști în modelarea lemnului precum Gabi Rizea (Craiova) ale cărui lucrări se numesc ,,Fata din plop” și ,,Micul Înger”, Ioan Ungur (Tg. Mureș)- ,,Ileana Cosânzeana”, și ,,Fetița cu flori”, Gabriel Pătrașc (Ilfov)- ,,Fata verde” și Metamorfoză, Viorel Rădăcină( Brașov)- ,,Cunoaștere” și ,,Rugăciune” și Adrian Voican (Vâlcea)- ,,Îmbrățișare” și ,,Spirit de copac”.
Pentru prima dată, adevărate opere de arhitectură peisagistică au luat locul vechilor copaci gata să se prabușească. Sculpturile au fost efectuate în firidă (în interiorul arborelui) pentru a fi mai bine protejate.
Finalizarea acestor frumoase opere au fost inaugurate în urmă cu o săptămână de către primarul Ion Doldurea, Viceprimarul Marina Samiee, deputatul Adrian Chesnoiu și echipa de sculptori, ulțimi find felicități pentru realizările lor extraordinare, care vor încânta și mai mult pe cei care vor dori să își petrecă timpul liber parcul Constantin Poroineanu.
Dealtefel, aceasta nu este singura idee specială pe care Ion Doldurea a avut-o pentru a scoate în evidență capitala Romanațiului. În urmă cu o lună, aici la Caracal, au fost readuși în memoria caracalenilor toți sportivii consacrați ai tuturor timpurilor, prin niște panouri fotografice așezate de-a lungul gardului târgului săptmânal.


Georgiana Leulescu

1 comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s