Olt. Ambasadorul Franței în vizită la Slatina pentru reluarea relațiilor de înfrățire

***Olt. Ambasadorul Franței în vizită la Slatina pentru reluarea relațiilor de înfrățire***
Marius Oprescu, președintele e CJ Olt și vicepreședintele Virgil Delureanu, au primit, astăzi, vizita oficială a Excelenței sale, doamna Laurence Auer, Ambasadorul Republicii franceze în România însoțită de o delegație importantă reprezentată de Pierre Lignot, consilier economic, Paul Mainguet, responsabil cu studiile economice, François Matraire, directorul biroului Business France România și Camille Delgado-Lallier, adjunct al serviciului economic București.


În cadrul întâlnirii, au fost prezenți și prefectul județului Olt, Florin Homorean, Emil Moț, primarul municipiului Slatina, Marian Năstase președinte și membru non-executiv al Consiliului de Administrație ALRO, Gheorghe Dobra, Director General al aceleiași companii și Nicolas Duiliu Zamfiresco – Președinte – DZ Consulting.


Potrivit comunicatului emis de reprezentanții CJ Olt, evenimentul s-a dovedit ”o reală întâlnire de lucru în cadrul căreia s-au discutat direcții și oportunități de dezvoltare pentru comunitățile și companiile locale.
În plus, s-a subliniat importanța cooperării dintre Franța și România, instituția noastră primind, din partea doamnei ambasador, promisiunea certă de cu departamentele franceze în domeniul agricol, cultural, agro-turistic sau formare profesională.”

Marius Oprescu a subliniat faptul că această vizită din partea oficialităților franceze acoperă o gamă largă de subiecte precum accesarea fondurilor europene, importanța unei platforme industriale puternice de care se bucură județul Olt, dar și necesitatea cooperării între localitățile județului Olt și departamentele franceze.

De asemenea, primarul Slatinei Emil Moț a spus: ,,Astăzi am avut onoarea de a participa la vizita oficială a doamnei Laurence Auer, Ambasadorul Republicii franceze în România și a delegației care a însoțit-o. În cadrul întâlnirii, am purtat discuții privind direcții şi oportunități de dezvoltare pentru companiile locale. În plus, cu prilejul acestei vizite, s-a subliniat importanța cooperării dintre Franța și România, dezbaterea acoperind o gamă largă de subiecte precum accesarea fondurilor europene, importanța unei platforme industriale puternice dar și reluarea relațiilor de înfrățire cu departamentele franceze în formare profesională.


Georgiana Leulescu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s