Olt. ,,Capcanele morții” de la Brebeni pândesc sătenii sub ochii primarului Ivan

***Olt. ,,Capcanele morții” de la Brebeni pândesc sătenii sub ochii primarului Ivan***

O adevărată tragedie era să se întâmple astăzi, în urmă cu câteva ore pe terenul de sport din localitatea Brebeni, când un plop putred s-a rupt din cauza vântului și a căzut, făcându-se țăndări. Aici, vin copiii și tinerii din sat să își petreacă timpul liber, jucând fotbal sau alte sporturi cu mingea.

Consilierii locali, dar și cetățenii din comună au cerut în nenumărate rânduri primarului, Marian Ivan să toaleteze copacii de pe marginea drumului, din curțile școlilor sau de la locurile de joacă ale celor mici, care pun în pericol siguranța tuturor.

Dealtfel, localitatea Brebeni, chiar dacă se află la doar câțiva km de municipiul Slatina, arată de parcă ar face parte dintr-un sat amărât din Africa de Sud. Peste tot este o ruină cu drumuri numai gropi, cu poduri fărâmate iar primăria și școlile arată de parcă ar fi fost bombardate. Acestea nu au mai fost reabilitate din 2012, când la conducerea primăriei se afla un alt primar.

Despre incidentul de azi din localitatea Brebeni, consilierul local Florin Cârstea, a făcut un comentariu dur la adresa autorităților locale, fiind cel care a semnalat evenimentul: ,,Bate vântul schimbării în comuna Brebeni! Se vede din exterior! Nu cred că trebuie să se întâmple o tragedie, totuși, trag un semnal de alarmă. Nu vreau să câștig popularitate și fără politică de această dată. Vorbesc în calitate de cetățean și locuitor al comunei Brebeni. De un an de zile vorbim de toaletarea copacilor și nu se face nimic. Ba vine o firmă din Slatina, marca politica (nu dau nume!), ba au înverzit pomii, ba nu are timp dl. viceprimar!”.

Acesta trage un semnal de alarmă asupra acestei situații care putea să se transforme într-o tragedie. Și dacă astăzi, din fericire nimeni nu a avut de suferit, pe viitor nu se știe ce se va întâmpla. ,,ATENȚIE, pe stadion zilnic, sunt zeci de copii ai căror părinți plătesc ,,bine”, pentru copiii lor. Astăzi, un copac (plop) a căzut pe stadion. Am fost aproape de o tragedie. Doamne ajută că nu au fost copii în zona respectivă. Practic nu ne trebuie multă carte să fim gospodari!”, a spus cu amărăciune, Florin Cârstea, fost comisar șef la Poliția Slatina, acum administratorul unei firme agricole din Brebeni.

Georgiana Leulescu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s