Olt. Daniel Tudor, primarul din Scornicești dezvoltă orașul în vederea turismului

Olt. Daniel Tudor, primarul din Scornicești dezvoltă orașul în vederea turismului


Primarul Scorniceștiului, Daniel Tudor, cât și consilierii locali își doresc foarte mult să facă tot ce le stă în putere pentru dezvoltarea urbei în care s-a născut fostul președinte Nicolae Ceaușescu și să găsească oportunități de a face din acest oraș unul de interes turistic național dar și internațional.
Săptămâna trecută Daniel Tudor a anunțat că de curând au fost demarate lucrări de reabilitare a străzilor care sunt afectate de fie de trecerea timpului, fie nu au fost asfaltate niciodată.
,, Dragii mei, în urma lucrărilor de pregătire a infrastructurii drumurilor de pe strada Linia Dealului, Agronomului, Osicii și Câmpului, am început asfaltarea propriu-zisă a acestor străzi componente ale localității noastre. Sunt lucrări de care aveam nevoie și vă asigur că în perioada următoare vor mai urma și altele la fel de importante pentru tot ceea ce înseamnă Scornicești.
În acest sens, tot de astăzi au demarat etapele de pregătire a infrastructurii în vederea asfaltării în Jitaru, lucrări care vor fi supravegheate atât de mine, cât și de consilierul local Valerică Albăstroiu, cel care a insistat și s-a luptat cu toate forțele pentru implementarea acestui proiect, și vă asigur că nu e singurul.
” a ținut să precizeze primarul din Scornicești, pe pagina sa de socializare.


Tot el mai informează scorniceștenii că a dat startul reabilitării aleii care face legătura dintre strada Păcii și Bulevardul Muncii – limită cu Școala „Nicolae Coculescu” din Scornicești.
,,Toate acestea, adăugate la cele care au fost și cele ce vor mai fi, mă bucură și în același timp mă motivează, dovedind că am alături de mine o echipă puternică și competentă care a înțeles că împreună, prin stăruință, răbdare și înțelegere putem schimba în bine orașul Scornicești și viața celor ce s-au născut și locuiesc în el.” a conchis Daniel Tudor.


De asemenea, în oraș se mai conturează și un muzeu al tradițiilor, obiceiurilor, portului popular și a obiectelor vechi populare cu sprijinul primarului Daniel Tudor care a înțeles că numai așa tânăra generație va fi în permanentă legătură cu tot cea a reprezentat această vatră strămoșească.
Ideea i-a aparținut Anei-Mirela Răduleanu, instructor al Ansamblului ,,Călușul Scornicești”, categoria mică. Aceasta a lansat o invitație pe pagina sa Facebook tuturor scorniceștenilor care dețin obiecte vechi, să le doneze noului muzeu.

,,Muzica și dansul popular trebuie păstrat, obiceiurile și datinile străbune trebuie povestite și arătate copiilor noștrii!(…) Cu siguranțã aveți aruncate printr-o magazie sau prin pătulul din gradină câte ceva ce nu-ți este necesar. O oală de pământ, ulcior, pilostrie, un tuci, preș, o lingură din lemn sau o strachină de pământ ne poate înfrumuseța locația noastrã! O carte veche datã la o parte de tine, poate fi rãsfoitã de copiii dansatori! Orice donație este bine venită!” , a precizat Ana Mirela Răduleanu.


Apelul său nu s-a lăsat prea mult așteptat, atfel că în fiecare zi scorniceștenii, bucuroși de această idee, vin și aduc tot felul de obiecte, de la costume populare la vase din lut și alte obiecte tradiționale.


Georgiana Leulescu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s