Vâlcea: DN Transalpina rămâne deschis și pe perioada iernii

Potrivit unei informări de presă emisă de Prefectura Vâlcea și cea din Alba, tronsonul din Drumul Național 67 C (Transaplina) care străbate cele două județe, respectiv între km. 59+800 (Obârșia Lotrului) și km. 67+400 (Curpăt), va rămâne deschis circulației rutiere și pe perioada iernii.

Decizia a fost luată la propunerea prefectului județului Vâlcea, domnul Sebastian Fârtat, și a prefectului județului Alba, domnul Nicolae Albu, pentru a facilita accesul turiștilor și nu numai către stațiunile montane din cele două județe, în acest sens fiind semnat și un protocol între direcțiile regionale de drumuri și poduri Craiova și Cluj, în vederea menținerii acestui sector de drum în stare de viabilitate și pe perioada sezonului rece, când șoseaua Transaplina este de regulă închisă.

„Este pentru prima dată de la deschiderea acestei șosele montane, printre cele mai spectaculoase din România și cu peisaje absolut încântătoare, când Drumurile Naționale deszăpezesc și permit circulația pe timpul iernii pe un traseu destul căutat de iubitorii muntelui. Chiar dacă se va circula doar pe timpul zilei, sunt convins că turiștii vor găsi utilă această variantă de a ajunge în stațiunile montane din munții Parâng, pentru a schia sau pentru relaxare, practic drumul de la Alba Iulia sau Șebeș către Voineasa fiind cu peste 100 de kilometri mai scurt decât varianta pe Valea Oltului. Este un prim demers pe care l-am făcut pentru a dezvolta turismul din Vâlcea și pe timpul iernii și îmi exprim speranța că în următorii ani se vor găsi și soluțiile ca pe toată șoseaua Transalpina să se poată circula măcar pe timpul zilei tot timpul anului” – a transmis prefectul județului Vâlcea, Sebastian Fârtat.

Georgiana Leulescu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s