Vâlcea. Fostul primar de la Perișani, Sandu Ion rămâne în primărie!

***Vâlcea. Fostul primar de la Perișani, Sandu Ion rămâne în primărie!***

Prooiect Centrul Medical Multifuncțional Perișani

După ce a pierdut lupta cu ANI, pentru că a făcut parte din consiliul de administrație al școlii din localitate, Sandu Ion fost primar de la Perișani rămâne consilierul personal al viceprimarului cu atribuțiuni de primar, Leonte Dumitru – Sorin.
Acesta își găsise un alt loc de muncă la RAJDP, însă colegii din primăria Perișani l-au solicitat să se întoarcă pe postul de consilier al primarului, post despre care fostul primar spune că nu credea că îl va ocupa vreodată.
Sandu Ion a precizat într-o postare pagina sa de socializare că a acceptat acest post din două motive. ,,Primul motiv a fost că exact în perioada amintită trebuia să se încheie proiectul de investiții de asfaltare a celor 16 ulițe sătești din comună, unul din cele mai grele proiecte europene accesat de mine în perioada mandatelor de primar din cele 12 câte au fost (proiecte ce au clasat localitatea Perișani pe primul loc în centrul Regional Craiova din cele 5 județe ale acestuia), și dacă nu aș fi fost prezent să particip la recepția lucrărilor, la verificarea în teren a lucrărilor de către reprezentanții CRFIR Craiova și ulterior la supra controlul AFIR București, lucrurile nu ar fi ieșit bine căci în afară de mine nu putea altcineva să cunoască în amănunt probleme grele ale acelui proiect și fie exista riscul să se declare neconformă investiția de 1 milion Euro fie se putea penaliza cu o anumită sumă de bani investiția respectivă chiar dacă lucrările erau executate 100% ( cei din primărie știu la ce mă refer) iar dacă ar fi fost așa cu siguranță adversarii mei politici sau ,,prietenii,, ar fi aruncat toată vina asupra mea”, a ținut să precizeze fostul edil din Perișani.
Cel de-al doilea motiv pentru care Ion Sandu a acceptat întoarcerea sa la primărie a fost că la elaborarea bugetului anului 2021, la bugetul local se strânsese din excedentului trecut, nu mai puțin de 1.000.000 lei la care s-au adăugat încă 600.000 lei din bugetul acestui an.
Fostul primar mai precizează că ,,875.000 lei i-am dedicat asfaltării celor trei ulițe din satul Mlăceni Ulița Câmpului, Ulița Lui Matei și Ulița Strejii dar din diverse motive nu s-a putut scoate la licitație, iar după cele întâmplate mie, am considerat că trebuie să fiu acolo până la data când se va scoate la licitație lucru și întâmplat, deoarece chiar astăzi 4 noiembrie are loc licitația doar că, din cauza scumpirii materialelor de construcție, conform Ordonanței Guvernului 15/2021, nu mai ajungeau banii pentru asfaltarea cele trei ulițe. Așa că se licitează lucrările de modernizare doar pentru Ulița Câmpului, (asupra căreia din anul 2012 și până în prezent am tot depus solicitări pentru obținerea fondurilor de la Ministerul Dezvoltării și sunt documente care certifică ce spun) . Diferența de bani de până la 16 miliarde lei vechi a fost prinsă în aceeași listă de investiții 4,3 miliarde lei vechi pentru Modernizarea etajului de la Căminul Cultural din centrul localității, unde am gândit să se construiască un sediu nou pentru mutarea aparaturii din cabinetul stomatologic, deoarece în sediul vechiului dispensar, din cauza vechimii spațiului nu mai sunt condiții bune de funcționare. ”
Tot din acești bani, fostul primar s-a gândit să modernizeze sediului arhivei din primărie, să construiască două spații de servicii precum o Farmacie veterinară, frizerie-coafură, etc și 3 apartamente cu bucătărie și sală de mese necesare eventualelor cazări pentru medicii care ar deservi noul Centru Medical Multifuncțional. Acesta va avea cabinet medical pentru medicul de familie, laborator de analize, saloane pentru internarea bolnavilor, sală de mese, sală de conferințe, farmacie, cabinet stomatologic și altele.
Proiectul a fost depus deja la Compania Națională de Investiții, are o valoare de 60 miliarde lei vechi și care va fi finalizat în maxim trei ani.
Ion Sandu mai sune că acest Centru Medical Multifuncțional, va fi cel mai modern spațiu medical din zona rurală a județului Vâlcea.
Un al proiect inițiat de fostul edil din Perișani, are o valoare de 2,5 miliarde lei vechi și se referă la modernizarea etajului sediului primăriei, care deja a fost finalizat și pus în funcțiune
Tot în această perioadă s-au alocat alți bani pentru Reabilitarea Monumentului Eroilor din satul Mlăceni, s-a amenajat aleea din curtea Școlii Profesionale și din afara ei, s-a refăcut gardurile de la școala Spinu, în primul semestru al anului în curs.
Sandu Ion a mai ținut să dezmintă unele acuzații nefondate ale unor localnici ( susținători ai altor partide), care nu acceptă sub nicio formă ideea dezvoltării comunei Perișani.
,,Despre activitatea mea ca primar nu cred că mai este necesar să reiau toate realizările obținute în decursul mandatelor. Spun doar că, peste 90% au fost promovate numai din ideile mele, majoritatea având teme de proiect desenate de mâna mea și date specialiștilor să le le pună pe tapet. Cea ce am creat în această localitate, pe mulți nu-i ducea mintea să le gândească, darămite să le înfăptuiască iar dacă nu mă mai întorc pe funcția de primar nu am regrete, ba mai mult de atât am satisfacții, deoarece munca mea se vede peste tot în această localitate iar bârfele și minciunile unor persoane care postează pe Facebook ca Gheorghe Nicolae, care este un frustrat de mai mulți ani de notorietatea mea. Costică Antonescu și Militaru Dănuț din Mlăceni, dacă nu sunt și argumentate n-au nicio valoare. În acest moment este cert că începând cu data de 01.11.2021 nu mai lucrez la primărie pe o funcție care nu mi-am dorit-o niciodată, este posibil să mă reîntorc pe funcția de primar peste 1 lună, 3 luni, 3 ani sau niciodată, dacă nu se va întâmpla acest lucru doresc ca cei care vor ocupa această funcție să aibă grijă ca frumoasele obiective create cu multă trudă în această comună să fie întreținute în mod corespunzător căci, altfel peste ceva vreme localitatea poate arăta mai rău ca înainte de anul 2004.”, a conchis Ion Sandu, unul dintre cei mai harnici și buni primari ai județului Vâlcea.


Georgiana Leulescu


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s