Olt. Administrația slătineană a achiziționat 18 autobuze electrice

Până la sfârșitul acestui an, slătinenii vor putea beneficia de 18 autobuze electrice care vor fi achiziționate cu ajutorul municipalității. Vestea a a fost dată chiar de către primarul Slatinei, Emil Moț, care a ținut să precizeze că acest obiectiv este unul promis slătinenilor în campania electorală de anul trecut.

,,Așa cum v-am promis, în calitate de Primar al municipiului Slatina, voi prioritiza proiectele ce aduc un plus calității vieții locuitorilor orașului nostru. Astăzi am participat la prezentarea unui autobuz electric similar cu, cele 18 autobuze electrice pe care orașul nostru le va deține până la finalul anului viitor. ”, a declarat astăzi Emil Moț, primarul Slatinei.

Potrivit primarului Slatinei, cele 10 autobuze electrice de tip KARSAN vor avea 32 de locuri pasageri plus cel la șoferului, cu o capacitate de 80 de persoane, în timp ce cele 8 autobuze electrice de tip SOR vor avea 35 de locuri pasageri plus cel al șoferului, cu o capacitate de101 locuri.

Toate cele 18 autobuze ecologice fiind rezistente la temperaturi între -25 și +45 de grade. ,,Prin inițierea acestor proiecte am avut drept obiectiv reducerea cantităților de CO2 și emisii poluante în atmosferă, și implicit reducerea numărului de autoturisme în trafic prin creșterea numărului de persoane care utilizează transportul în comun, aspect ce impactează semnificativ fluidizarea traficului rutier.Livrarea autobuzelor și a stațiilor de încărcare va începe chiar în luna decembrie a acestui an și vor veni etapizat în funcție de fluxul de producție.”, a mai punctat edilul Slatinei.

De asemenea, acesta a ținut să precizeze că autobuzul pe care l-a vizitat împreună cu viceprimarul Gigi Ernest Vâlceleanu și mass-media locală că primăria Slatina a accesat un proiect cu fonduri europene, prin POR, cu o valoare de 25 de milioane de lei.

Dacă primele 10 autobuze vor ajunge până la sfârșitul anului, flota completă va sosi la Slatina în fiecare lună, câte două. Între timp vor fi montate zece stații de încărcare curtea Loctrans, societatea de transport în comun aflată în subordinea primăriei Slatina.

Georgiana Leulescu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s