Mehedinți. CJ a acordat titlul de cetățean de onoare post-mortem lui Petrică Mîțu Stoian

***Mehedinți. CJ a acordat titlul de cetățean de onoare post-mortem lui Petrică Mîțu Stoian***
Titlul de „Cetăţean de Onoare, post-mortem”, al județului Mehedinți, a fost acordat artistului Petrică Mîțu Stoian, un proiect de hotărâre în acest sens fiind votat în şedinţa Consiliului Județean Mehedinți de vineri, 26 noiembrie 2021, la trei săptămâni de la decesul cântărețului de muzică populară.
De-a lungul carierei sale îndelungate, de aproximativ 35 de ani, prin calități native, dar și printr-o legătură profundă pe care a avut-o cu locul în care s-a născut, comuna Isverna din județul Mehedinți, Petrică Mîțu Stoian a promovat cu real succes zona și județul. Din păcate, realitatea ne determină să acordăm acest titlu de cetățean de onoare, cea mai înaltă distincție civică pe care o poate acorda Consiliul Județean Mehedinți, post-mortem, întrucât niciunul dintre noi nu se aștepta ca domnia sa să plece dintre noi atât de devreme. Mai avea multe de spus în muzica populară, mai avea multe de dăruit Mehedințiului și întregii țări.”, a declarat președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, în cadrul ședinței Consiliului Județean, când a avut loc și un moment de reculegere în memoria artistului.
Totodată, în semn de omagiu, a fost proiectat un clip omagial, care a cuprins declarații și melodii de suflet ale cântărețului de muzică populară, cântece în care artistul a elogiat județul Mehedinți și obiceiurile zonei în care s-a născut.
Cele două surori ale lui Petrică Mîțu Stoian, Maria Tarchila și Domnica Vârvesc, au fost prezente la ședință, placheta de cetățean de onoare post-mortem fiindu-le înmânată de către președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

Oana Buzatu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s