Mehedinți. Gala Palatului Culturii ,, Teodor Costescu” ediția V

***Mehedinți. Gala Palatului Culturii ,, Teodor Costescu” ediția V***

Cu prilejul împlinirii a 97 de ani de existență a Palatului Culturii ,,Teodor Costescu” Drobeta Turnu Severin, în Sala ,, Virgil Ogășanu” a avut loc cea de-a V-a ediție a Galei Premiilor de Excelență, eveniment desfășurat luni, 13 noiembrie, a.c.

Cu această ocazie au fost premiați 10 oameni de cultură și de artă locali, care au sprijinit și promovat actul cultural severinean.
Pentru cinstirea memoriei unor personalități culturale mehedințene, organizatorii au înființat și două premii speciale, respectiv profesorul Mircea Borcoman și interpretul Petrică Mâțu Stoian. Astfel că îndrăgita interpretă de muzică populară Nina Predescu a primit premiul ,,Petrică Mâțu Stoian”, pentru păstrarea și promovarea tradițiilor românești.

,,Este neașteptat acest premiu primit, mai ales că Petrică Mâțu Stoian mi-a fost foarte bun prieten și coleg. Această distincție mă onorează și îmi dă speranța că, noi oamenii de cultură vom merge mai departe, iar tradițiile noastre nu se vor pierde” a spus emoționată, Nina Predescu.
Prezent la acest eveniment a fost și primarul Marius Screciu care a ținut să puncteze că indiferent de problemele survenite asupra comunității locale, și nu numai, actul cultura va continua. ,, Deși această pandemie a redus la maxim activitatea culturală, noi, primăria , Palatul Cultural alături de oameni de bine din județul Mehedinți și Drobeta Turnu Severin, am continuat să avem acte culturale, am continuat să susținem cultura, am continuat să fim alături de severineni cât și de artiști. Să sperăm că în perioada următoare vom scăpa de acest virus și vom putea reveni la lucrurile pe care le făceam înainte, la zilele orașului, la spectacole frumoase, la piese de teatru, lucruri care ne bucură vița de zi, cu zi și ne scot din această însingurare, așa cum au spus și cei premiați, azi. ”. a spus edilul din Drobeta Tr. Severin.
De asemenea, viceprimarul Severinului, Daniel Cârjan a declarat că evenimentele culturale severinene, chiar dacă au fost la o scară mai mică, au continuat datorită gradului de cultură, dovedit de-a lungul timpului de personalități importante locale. ,, Iată că, anul acesta actul cultural fost un eveniment reușit, drept dovadă fiind personalitățile culturale premiate astăzi, cărora le mulțumesc și le urez mult succes în continuare.” a conschis Daniel Cârjan.
Așadar, Sorin Vidan, managerul Palatului Culturii ,, Teodor Costescu” , a premiat, alături de primarul Marius Screciu și viceprimarul Daniel Cârjan, 10 personalități culturale severinene, printre care amintim și pe profesorul de istorie Romeo Popa, care a reușit să insufle elevilor săi, dragostea pentru istorie și cultură.(…)
Mai multe amănunte la VGtv Regional și în revista tipărită Semnalul Oltului, Râmnicului Argeșului și Severinului.
Redactor Georgia Sebeș, op. imagine Grigore Sebeș.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s