Mehedinți. Abasadorul Turciei la București s-a întâlnit cu oficialitățile mehedințene

Mehedinți. Abasadorul Turciei la București s-a întâlnit cu oficialitățile mehedințene

Autoritățile județene din Mehedinți au fost gazda unei vizite oficiale a unei delegații ai Ambasadei Turciei la București condusă de Excelența Sa Füsun Aramaz, întrevederea fiind prezidată de președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.
Din delegația autorităților turce a făcut parte Ambasadorul Republicii Turcia în România, E.S. Füsun Aramaz, președintele Asociației Oamenilor de Afaceri Turci, Güven Güngör, dar și alți membri ai Asociației. Din partea autorităților locale și județene, la întâlnire, alături de președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, au participat cei doi vicepreședinți și administratorul public al județului. Delegația Primăriei Drobeta Turnu Severin a fost formată din primarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu și viceprimarul Daniel Cîrjan.
Discuțiile s-au purtat în contextul dezvoltării Parteneriatului Strategic dintre România și Turcia, care anul acesta împlinește 10 ani.

Insula Ada-Kaleh


În cadrul întrevederii, președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, a subliniat legăturile istorice pe care România și județul Mehedinți le are cu Turcia și interesul comun de a rezolva problemele de legislație și proprietate existente în prezent, în vederea valorificării din punct de vedere turistic a Insulei Șimian, unde se află așezăminte ale Insulei Ada-Kaleh.
”Noi sperăm că în urma discuțiilor de astăzi, să încheiem un parteneriat pentru a pune în valoare Cetatea Ada–Kaleh, pentru a cărei restaurare Consiliul Județean Mehedinți va depune cerere de finanțare în vederea atragerii de fonduri europene. În baza parteneriatului cu Ambasada Turciei putem beneficia de fonduri, dar și de expertiză pentru restaurarea acestui obiectiv deosebit de important pentru ambele părți.”, a declarat președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.
În urma celor convenite astăzi, în luna ianuarie a anului 2022 ar urma să aibă loc o nouă întâlnire între cele două părți, la sediul Ambasadei Turciei la București, pentru discuții comune care să se concretizeze cu încheierea parteneriatului între Consiliul Județean Mehedinți și autoritățile turce.


”Întâlnirea a avut două componente- o componentă culturală pentru că ne unesc foarte multe lucruri în acest sens cum ar fi comunitatea turcă din județ sau insula Ada Kaleh, dar în același timp am discutat și foarte multe subiecte care țin de zona economică. Investitorii turci sunt dispuși să vină să investească în Drobeta Turnu Severin. Noi facem tot posibilul pentru a le asigura toate condițiile ” a precizat Marius Screciu, primarul municipiului Drobeta Turnu Severin.
Din partea autorităților locale și județene, la întâlnire, a participat președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, cei doi vicepreședinți și administratorul public al județului. Delegația Primăriei Drobeta Turnu Severin a fost condusă din primarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu și viceprimarul Daniel Cîrjan.

Georgia Sebeș

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s