De sărbători, oameni cu suflet mare alături de semeni cu cadouri și colinde

***De sărbători, oameni cu suflet mare alături de semeni cu cadouri și colinde***
Sărbătorile de iarnă aduc în sufletele noastre, mai mult ca niciodată sentimente de compasiune pentru cei necăjiți sau neajutorați, dar și de gratitudine pentru cei apropiați, dăruindu-le din suflet dragoste, lumină și iubire, făcând ca magia Nașterii Domnului și sosirea Noului An să fie pentru toți un motiv de bucurie și speranță.
Chiar dacă prețurile au crescut considerabil, vedem peste tot oameni cu suflet mare, care sunt alături de comunitatea locală, organizând acțiuni caritabile, ajutând cei nevoiași să petreacă frumos sfintele sărbători de iarnă, chiar dacă numele lor nu sunt cunoscute acestora.


Gorj. Casă refăcută pentru doi năpăstuiți din comuna Aninoasa
În comuna Aninoasa din Gorj, Petre ( Piti) Tudora, un consilier local a făcut un apel consătenilor săi pentru a pune ,, mână de la mână” să ajute o familie din satul Groșerea, cărora le-a ars casa, rămânând în plină iarnă fără un acoperiș deasupra capului. Este vorba de familia Jianu, formată dintr-o bătrânică de 86 de ani și fiul său, de 65 de ani, cu grave probleme medicale.
Oamenii cu suflet mare din acest sat, dar și copii și profesorii școlilor din Aninoasa, nu s-au lăsat prea mult așteptați și au donat bani, au adus materiale de construcție, alimente, mobilier, îmbrăcăminte și multe alte lucruri necesare într-o casă.
Potrivit lui Piti Tudora, cei doi năpăstuiți erau foarte săraci, dar cu credință în Dumnezeu și de foarte multe ori, din ce aveau împărțeau celor necăjiți. Impresionant a fost faptul că, deși casa a ars aproape în totalitate, peretele unde se aflau icoanele a rămas neatins, spre uimirea celor care le-au venit în ajutor.
Sub coordonarea lui Piti Tudora, sătenii au îndepărtat molozul și tot ce a fost aproape ars, iar meseriașii au refăcut acoperișul, zidurile, dar și o sobă din teracotă pentru încălzire. Lucrările au ajuns la 50-60% și pentru a le finaliza, ar fi nevoie de un tun de căldură pentru a se usca tencuiala de pe pereți. Tot el ne-a mai spus că de Anul Nou, casa să fie gata și cei doi să poată locui în siguranță.


Olt. Patru copii din Ipotești și mama lor vor avea o casă reparată de sărbători
O femeie cu patru copii din localitatea Ipotești, Olt, va putea de acum să locuiască în condiții normale după ce tânărul primar, Constantin Necșuț a cerut sprijin comunității locale, într-o postare pe pagina sa de socializare.
Așa se face că, nu numai cei din localitate au răspuns solicitării, dar și cei din comuna vecină, Brebeni, care au adus produse alimentare, materiale de construcții, pături călduroase și paturi, haine și încălțăminte.

Florin Cârstea, om de afaceri și consilier local din primăria Brebeni, a fost printre cei care au donat familiei pe lângă produsele alimentare, un pat și un tv. La rândul său, emoționat de starea în care locuiesc cei patru copii și mama lor, a făcut un apel prietenilor săi pentru a ajuta la reparațiile casei. ,, Azi, (23 dec) am fost în comuna Ipotești după ce am văzut apelul umanitar lansat de Noata Gabriela! Mulțumesc pentru sprijinul acordat de Despan Maria și Cîrstea Auras KRC. O raza de speranță și de mai bine pentru aceste persoane greu încercate de soartă. Haideți că se poate. Doamne ajuta! În această căsuța din localitatea Ipotești jud Olt, locuiesc 4 copilași și mama lor. Au nevoie de ajutorul nostru pentru a le face sărbătorile mai frumoase și pe ei fericiți. Ajutorul dvs. este bun venit. Doamne ajuta!” a scris pe pagina sa de socializare, Florin Cârstea.
Femeia își îngrijește singură cei patru copii, iar casa în care locuiesc este sub orice critică. Cei cinnci stau în condiții inumane, într-o casă dărăpănată, fără sobă, cu acoperișul distrus, care seamănă mai mult a grajd de animale. Drama celor cinci suflete din Ipotești va înceta de această dată, datorită unor oameni cu suflet mare, care nu și-au pierdut simțul datoriei civice în aceste vremuri destul de complicate și nici pe cel creștin.


Olt. Trei sute de copii din Scornicești au primit daruri de la Primărie
Daniel Tudor, primarul orașului Scornicești, alături de aparatul administrativ și consilierii locali s-au bucurat de micii colindători locali, pe care i-au răsplătit cu dulciuri și multe aplauze.
,,Dragii mei, suntem în săptămâna Crăciunului, a sărbătorilor de iarnă, iar primii colindători – copiii, cei mai dragi și dulci sufletelor noastre, au început deja să vină în sediul primăriei nostre. Este vorba de peste trei sute de elevi ai școlilor din Scornicești, de tinerii cu care ne mândrim, pe care îi sprijinim și de la care ne dorim să reprezinte viitorul strălucit al localității și bineînțeles al țării noastre.
Ca de fiecare dată, ei, prin puritatea și zâmbetul lor inocent, ne umplu inimile cu căldură, cu bucurie și speranța unei lumi mai bune.
De reținut că printre colindători s-au aflat și juniorii Ansamblului „Călușul Scornicești”, micuții artiști, impecabil instruiți și coordonați de doamna coregraf Mirela Răduleanu pe care țin să o felicit sincer pentru munca depusă în fiecare zi!
Felicitări și mulțumiri tuturor, dar și cadrelor didactice care, ca de fiecare dată, rămân mereu aproape! Tuturor, vă doresc un sfârșit de an liniștit și un an nou cu sănătate și cât mai multe realizări!”, a declarat în fața micilor colindători, edilul din Scornicești, Daniel Tudor.


Argeș. Colindătorii și autoritățile locale de Crăciun, în casele a 53 de bătrâni din Pitești

Consiliul Județean Argeș, împreună cu Primăria Pitești, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, cu sprijinul Asociației Sf. Spiridon și Irina, au adus atmosfera de Crăciun în casele a 53 de bătrâni din Pitești.
Într-o acțiune comună, vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, Adrian Dumitru Bughiu, primarul Cristian Gentea și directorul general al D.G.A.S.P.C. Argeș, Tatiana Eftime, împreună cu voluntarii de la Asociația parteneră, au împărțit 53 de pachete constând în alimente – carne, făină, ulei, precum și cozonaci și dulciuri specifice sărbătorilor pentru 53 de bătrâni singuri din municipiul Pitești.


,,Mă bucur că putem continua acțiunile începute în nordul județului, în urmă cu câteva zile, prin care încercăm să aducem puțină lumină și spiritul dărniciei și astăzi. De această dată am fost la bătrânii singuri din Pitești. Singurătatea este cea mai grea povară la bătrânețe și sunt convins că în ultimii doi ani, restricțiile și mai ales frica generată de pandemie i-a afectat pe bătrânii noștri, iar cei care au fost cei mai loviți au fost cei singuri. Îi mulțumesc primarului Cristian Gentea pentru că ne-a stat alături și vreau să apreciez faptul că D.G.A.S.P.C. Argeș este o instituție care a reușit să aducă alături o mulțime de ONG-uri și Asociații care ne sprijină în activitățile specifice”, a subliniat vicepreședintele C.J. Argeș Adrian Dumitru Bughiu.
,,Vreau să mulțumesc Consiliului Județean și președintelui Ion Mînzînă pentru că ne sprijină în toate inițiativele noastre, să îi mulțumesc și primarului Cristian Gentea pentru colaborarea permanentă pe care o avem și, din această perspectivă, acțiunile comune ale Direcției și Primăriei Pitești vor continua. De asemenea, vreau să le mulțumesc partenerilor noștri din societatea civilă care, pe lângă faptul că dezvoltăm o mulțime de proiecte sociale pe tot parcursul anului, iată că au reușit, și anul acesta, să găsească resurse pentru a le aduce o bucurie semenilor noștri”, a menționat și Tatiana Eftime, directorul D.G.A.S.P.C. Argeș.


Argeș. Caravana lui Moș Crăciun cu cadouri la Ștefănești
Nicolae Velcea, primarul orașului Ștefănești, Argeș a adus, pentru prima dată bucuria și magia sărbătorilor de iarnă pentru copiii, Caravana lui Moș Crăciun.
Astfel că, sute de copii, mai mari sau mai mici l-au așteptat cu nerăbdare, întrecându-se în a-i cânta colinde din frumoasa zonă argeșeană. Moșul nu s-a lăsat prea mult așteptat și a apărut într-o caleașcă, trasă de doi cai, împodobită în spiritul sărbătorilor de iarnă, spre bucuria tuturor.
Alăturându-se ajutoarelor Moșului, Nicolae Velcea primarul din Ștefănești a împărțit tuturor celor care au întâmpinat Caravana lui Moș Crăciun, dulciuri și cadouri.


Argeș. Deputatul Simona Bucura Oprescu cu daruri de Crăciun la copiii instituționalizați
Deputatul Simona Bucura Oprescu, președinta PSD Câmpulung, a fost alături, la rândul său de copiii din oraș, în spiritul Nașterii Domnului și a sărbătorilor de iarnă. Mai întâi a dus daruri la un centru pentru copii cu nevoi speciale din Câmpulung, alături de alți colegi de partid. Copii au fost foarte bucuroși de darurile primite și au răsplătit pe cei care l-au dăruit cu colinde și poezii de iarnă.
În aceiași formație, parlamentarul argeșean a mers și în comuna Schitu Golești, aducându-le o rază de bucurie copiilor din localitate, dăruindu-le multe cadouri cu dulciuri și jucării. ,,Le mulțumesc colegilor care s-au implicat personal în susținerea campaniei de astăzi, domnii deputați Nicolae Pavelescu și Remus Mihalcea și domnului Ion Mînzînă, președintele Consiliului Județean Argeș!
Mesageri ai binelui, cei cărora le mulțumesc pentru ajutorul de astăzi, au fost domnul deputat Nicolae Pavelescu, domnul Ciprian Neculăescu, propus de PSD Argeș pentru funcția de subprefect, doamna consilier județean Maria Cotenescu, dar și reprezentanții organizației de tineret a PSD Argeș!
Nu în ultimul rând, îi mulțumesc părintelui Ciprian Dragomir, mâna prin care Bunul Dumnezeu lucrează în permanență pentru comunitatea din Câmpulung! Sărbători binecuvântate tuturor! ”
a urat Simona Bucura Oprescu, în pragul sărbătorilor de iarnă.

Copii jandarmilor argeșeni s-au întâlnit cu Moș Crăciun

Purtătorul de cuvânt al IJJ Argeș, maior Flavius Tănase, a precizat că și pentru copii militarilor jandarmi ai unității, Moș Crăciun a adus darui multe cu dulciuri și jucării. ,,Dincolo de faptul că este una dintre cele mai importante sărbători creştine, Crăciunul este aşteptat cu mare entuziasm de toată lumea, indiferent de vârstă, atmosfera de sărbătoare aducându-ne emoţia împodobirii bradului, dar şi pe cea a întâlnirii cu Moş Crăciun.
Moş Crăciun a fost în vizită, astăzi, la copiii jandarmilor argeșeni poposind la sediul inspectoratului unde a împărțit cadouri celor mici.
În loc de obişnuita sanie şi renii tradiţionali, Moşul a coborât dintr-o mașină a Jandarmeriei, și încărcat cu daruri, ca în fiecare an, i-a răsplătit pe cei mici pentru că au învăţat bine şi au ascultat de părinţi.
În atmosferă specială de sărbătoare, copiii au primit cadouri, s-au fotografiat cu Moş Crăciun şi l-au asigurat că vor fi cuminţi în continuare, iar el le-a promis că va veni şi în casele lor, în seara de ajun.”
a precizat jandarmul argeșean, maior Tănase Flavius.


Vâlcea. Colinde de sărbători, primite cu toată inima la CJ Vâlcea
Președintele CJ Vâlcea, Constantin Rădulescu a fost gazda colindătorilor, copii de la Fundația „Inimă pentru Inimă” din Râmnicu Vâlcea, cărora le-a dăruit pachețele cu cadouri de sărbători.
Îmi sunt dragi copiii, iar în sistemul de protecție socială din județul Vâlcea avem mulți pe care îi ocrotim. Unii dintre ei îmi sunt foarte apropiați și chiar prieteni.
,,Astăzi, i-am primit cu bucurie și cu inima deschisă să ne colinde, pe copiii de la Fundația „Inimă pentru Inimă” din Râmnicu Vâlcea.
Pe lângă frumoasele colinde, am primit și un dar de suflet, un album foto cu micii mei prieteni, descriși într-un cuvânt ce le caracterizează fiecăruia personalitatea.
Le mulțumesc din suflet pentru cadou, pentru căldura și inocența pe care le emană prin fiecare gest și îi asigur că voi rămâne prietenul lor și când vor fi mari. Sărbători cu bine, tuturor!”
a ținut să spună șeful administrației vâlcene, Constantin Rădulescu.


Vâlcea. Cadouri pentru toți copiii din Lăcusteni!
Tot în spiritul sărbătorilor de iarnă, Constantin Rădulescu, președintele CJ Vâlcea, a ținut să fie alături de primarul din comuna Lăcusteni, Cosmin Bocșaru, pentru a oferii copiilor din localitate cadouri cu jucării și dulciuri.
,,În pragul sărbătorilor de iarnă, avem o tradiție în a desfășura acțiuni care să aducă bucurie.
Am venit cu mare drag la Lăcusteni, o localitate cu oameni buni, aflată în sudul județului Vâlcea. Alături de prieteni și de domnul primar Cosmin Bocșaru, am pus umărul și am pregătit cadouri pentru toți copiii din localitate, după puterile și posibilitățile noastre.
Vreau să le mulțumesc tuturor celor care ne-au ajutat să facem acest gest frumos. M-am bucurat să revăd prieteni vechi, dar și localnici, care sunt oameni gospodari și frumoși.
Tuturor vâlcenilor din Lăcusteni, le urez sărbători cu bine, multă sănătate, iar Noul An să vină numai cu vești bune!”
a precizate Constantin Rădulescu, într-o postare pe pagina sa de socializare.

Sărbători minunate tuturor celor dragi nouă, cititorilor și colaboratorilor!
Georgiana Leulescu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s