Olt. Situație incredibilă la școlile oltene! Directori mai puțini decât posturile libere!

***Olt. Situație incredibilă la școlile oltene! Directori mai puțini decât posturile libere!***
La începutul săptămânii trecut, la sediul ISJ Olt, a avut loc o conferință de presă la care au participat Victor Iacobescu, inspector școlar general și adjunctul Cristina Andreiana, ocazie cu care s-a discutat despre testarea elevilor olteni și despre lipsa de interes a profesorilor care nu mai doresc să ocupe funcții de conducere la unitățile de învățământ.
Potrivit lui Victor Iacobescu, nu mai puțin de 57 de instituții de învățământ oltene au rămas fără conducere în urma concursului susținut în urmă cudouă luni.
Pentru ocuparea posturilor vacante de directori și directori adjuncți s-au înscris 244 de candidaţi, dar la proba scrisă s-au prezentat 233, fiind admişi doar 155.
La proba de interviu, Iacobescu a mai precizat că 27 de candidaţi nu s-au prezentat la examen, prezentând diverse motive. ,,După rezultatele contestaţiilor, după ce s-a terminat concursul, avem 54 de unităţi şcolare unde nu avem director. Dar, sunt 57 de posturi, pentru că în unele unităţi este vorba şi despre postul de director adjunct”, a declarat Victor Iacobescu.


Deși șeful Inspectoratului Școlar de la Olt, Victor Iacobescu a precizat că ,,trierea ” candidaților nu s-a făcut pe criterii politice, această situație este fără precedent, existând două posibilități: fie cadidații nu mai sunt stăpâni pe cunoștințele manageriale ale unei unități de învâțământ, fie sunt speriați de cerințele cu privire la pandemie.
Tot în acest context, Victor Iacobescu a ținut să precizeze că „Au sosit, în ultima perioadă, în județul nostru 289.100 de teste de salivă. Dacă săptămâna trecută spuneam că am primit încă un eșantion, pot să vă spun că ieri (duminică, 19 decembrie n.r.) am mai primit 58.500 de teste. Directorii au început să vină pentru a le împărți preșcolarilor elevilor pentru prima zi de școală din 2022. Cu toate că au fost câteva sincope, în cele din urmă s-au reglementat și există o stare de mulțumire din partea noastră. Deși au fost câteva teste pozitive, după ce au fost testați PCR de reprezentanții DSP, s-a dovedit că elevii erau sănătoși”.
Pentru VGtv Regional: Redactor: Georgiana Leulescu, Reporter ing. Grigore Sebeș, op. imag, editare și montaj, Georgia Sebeș, http://www.vgtvregional.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s