Vâlcea. Propuneri legislative importante aprobate în CJ Vâlcea

***Vâlcea. Propuneri legislative importante aprobate în CJ Vâlcea***
Consiliul Județean Vâlcea a semnat de curând un parteneriat cu Municipiul Râmnicu Vâlcea pentru amenajarea unui sens giratoriu la Troianu, chiar în ultima ședință ordinară din acest an. Este vorba de amenajarea unui sens giratoriu, la intersecția străzii Calea lui Traian cu strada Posada.


În baza acestui parteneriat, CJ Vâlcea va pune la dispoziție o suprafață de 401 mp care să fie utilizată pentru realizarea obiectivului de investiții.
Inițiativa amenajării unui sens giratoriu la Troianu aparține administrației locale, a primarului Mircia Gutău, iar noi ne-am alăturat acestui demers. Știm cu toții că vorbim despre o zonă intens circulată și, prin realizarea acestui punct giratoriu, se va fluidiza traficul în zonă, realizându-se circulația pe DN 64 și DN 67 în condiții de siguranță.
De asemenea, în aceiași ședință s-a făcut o rectificare bugetară pentru modernizarea Clinicii de la Călimănești. Așadar, au fost alocați nu mai puțin de 235.000 lei pentru obiectivul de investiții „Reabilitarea, modernizarea și dotarea Secției exterioare de Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie Călimănești”.


Potrivit autorităților județene, banii se vor utiliza pentru întocmirea documentațiilor tehnice și stabilirea tipului de lucrări ce urmează a se realiza, pentru reabilitarea clădirii și costurile aferente acestor lucrări. ,,Până vom reuși să accesăm bani europeni pentru modernizare, ne-am propus ca anul viitor să luăm primele măsuri și să igienizăm spațiul.
Ne dorim să aducem clădirea la un nivel ridicat al standardului de calitate a spațiilor, în care se oferă serviciile medicale.”
a ținut să precizeze Constantin Rădulescu, președintele CJ Vâlcea.

Ponton la Călimănești


Printre proiectele de investiții care au fost aprobate în ședința CJ Vâlcea, se află și construirea unui Ponton nou la ,,Mirajul Oltului” din orașul Călimănești.
,,Ne dorim ca turiștii să aibă condiții foarte bune atunci când aleg să viziteze Mirajul Oltului.
De curând, am achiziționat o ambarcațiune nouă de agrement, iar zilele acestea a fost amenajat, chiar la Mirajul Oltului, al doilea ponton pe râul Olt, pentru a face legătura între cele două zone, cea de agrement, de la Jiblea, și cea de relaxare.
Pentru anul viitor, ne dorim să mai construim un ponton în apropierea Mănăstirii Cozia și, în felul acesta, să putem asigura turiștilor posibilitatea realizării unui circuit care să includă vizitarea principalelor puncte de atracție din zonă.”
, a fost motivația inițiativei președintelui CJ Vâlcea.


Nici fotbalul vâlcean nu a fost uitat de autoritățile Constantin Rădulescu, astfel că au fost aprobați, câte 20.000 lei către echipele de fotbal din localitățile Dăești, Horezu și Costești, pentru susținerea sportului de performanță.
,,Acești bani suplimentează fondurile alocate în 2021 de CJ Vâlcea, în cadrul parteneriatelor încheiate în acest scop. În total, în anul care se încheie, pentru susținerea echipelor de fotbal care activează în liga a III-a, CJ Vâlcea a alocat suma de 360.000 lei.
Pentru anul viitor, ne-am propus susținerea în continuare a fotbalului vâlcean, a sportului pentru tineri, dar vom face și primii pași pentru înființarea unui club sportiv al CJ Vâlcea.”
a mai precizat Constantin Rădulescu, șeful adminstrației vâlcene.
Georgiana Leulescu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s