Olt. Ionel Barbu, președinte SIP Olt: Cu așa majorări salariale, vom declanșa grevă generală!

***Olt. Ionel Barbu, președinte SIP Olt: Cu așa majorări salariale, vom declanșa grevă generală!***

Președintele Sindicatului Preuniversitar Olt, prof. Ionel Barbu ne-a precizat într-un interviu că angajații din învățământ care sunt membri de sindicat, vor intra în grevă de avertisment miercuri, 19 ianuarie 2022. Acesta a adăugat că majorările promise s-au tot amânat, iar acum se va acorda o creștere salarială de doar 4%, ceea ce îi nemulțumește atât cadrele didactice cât și personalul auxiliar. ,, Cu așa majorări, nu ne rămâne decât să declanșăm o grevă generală! În condițiile actuale, când toate prețurile la produsele de bază au explodat, majorarea de doar 4%, este o bătaie de joc!”, a precizat Ionel Barbu.

Ionel Barbu, președinte SIP Olt

Protestul sindicaliștilor din învâțământ este cauzat de refuzul guvernanţilor de a purta negocieri cu reprezentanţii federaţiilor sindicale din educaţie şi de a adopta măsuri concrete pentru: acordarea, încă de la începutul anului 2022, a salariilor de bază prevăzute de anexele la Legea-cadru nr. 153/2017 pentru personalul din învăţământ (cadre didactice, personal didactic auxiliar şi nedidactic); alocarea procentului de 6% din P.I.B. pentru finanţarea educaţiei; adoptarea unei măsuri legislative de natură reparatorie prin care întregul personal didactic să beneficieze de calculul şi plata corecte ale drepturilor salariale cuvenite conform tranşelor de vechime în învăţământ (de la data de 01.09.2017), respectiv ale drepturilor reglementate ca majorări/creşteri salariale (începând cu 01.01.2019), potrivit Legii-cadru nr. 153/2017; acordarea sporurilor pentru condiţii de muncă prevăzute de Regulamentele emise în baza Legii-cadru nr. 153/2017; plata orelor suplimentare pentru munca prestată de personalul didactic auxiliar şi nedidactic peste timpul normal de muncă; suplimentarea numărului de posturi didactice auxiliare şi nedidactice necesare pentru ca unităţile de învăţământ să îşi desfăşoare activitatea în condiţii cât mai bune.

Membrii Uniunii Sindicatelor Libere din Învatamantul Preuniversitar

Dealtfel, potrivit unui comunicat de presă, Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ şi Federaţia Sindicatelor din Educaţie “Spiru Haret” – organizaţii reprezentative la nivel de sector de activitate învăţământ preuniversitar – au anunțat, în baza rezultatelor referendumului desfăşurat în perioada 17 decembrie 2021 – 14 ianuarie 2022, declanşarea grevei de avertisment miercuri, 19 ianuarie 2022, cu încetarea lucrului în unităţile şi instituţiile de învăţământ unde există membri de sindicat ai F.S.E. “Spiru Haret” şi F.S.L.I., în intervalul orar 11:00-13:00.

Georgiana Leulescu

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s