Mehedinți. ,, Drumul Hoților” reabilitat complet de autoritățile din Severin

***Mehedinți. ,, Drumul Hoților” reabilitat complet de autoritățile din Severin***

Strada Vasile Gionea, cunoscută severinenilor drept Drumul Hoților, una dintre cele mai importante artere de circulație, din Drobeta Turnu Severin, va fi reabilitat complet pe o distanță de 2,5 km, cu sprijinul Consiliului Județean Mehedinți.

Această veste foarte importantă așteptată cu nerăbdare de cei care locuiesc în zonă, și nu numai a fost mediatizată de către primarul Marius Screciu, care a precăzat că: ,,Am demarat lucrările de reabilitare a străzii Vasile Gionea (cunoscută de severineni drept „Drumul Hoților”), o arteră importantă din municipiul nostru. Aici, se reabilitează partea carosabilă (cu o lungime de 2,5 km), se construiesc trotuare, se extinde rețeaua de canalizare, se construiesc sisteme pluviale pentru preluarea apelor, se amenajează spații verzi și piste pentru bicicliști.

Edilul Severinului spune că această lucrare este o investiție complexă, cu o valoare de 9.820.574,03 lei cu TVA, pentru realizarea căreia autoritățile locale au primit sprijinul Consiliului Județean Mehedinți și va fi finalizat în 12 luni.

,,Le mulțumesc atât președintelui Aladin Georgescu, cât și consilierilor județeni, care au înțeles importanța alocării unor sume de bani către administrația locală, pentru a putea continua, astfel, lucrările în municipiul nostru. Din punct de vedere edilitar, lucrarea are dublă semnificație: este o stradă de legătură între cartierele Dudașul Schelei, Schela și Crihala, fiind, totodată, cea mai importantă arteră a cartierului nou format (fostul aeroport), aflat în continuă expansiune. ” a precizat Screciu.

”Așa cum i-am obișnuit pe locuitorii din Drobeta Turnu Severin, Consiliul Județean a susținut consistent investițiile din municipiu și o vom face în continuare. Suntem parteneri cu Primăria Drobeta Turnu Severin în multe proiecte, unele deja finalizate, iar altele se vor implementa în perioada următoare. Este și cazul acestei străzi. Așteptările proprietarilor din această zonă sunt mari, fie că și-au construit case și deja locuiesc aici, fie că se pregătesc să-și construiască locuințe și îl felicit pe primar Marius Screciu pentru această investiție!”, a declarat președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, cu prilejul începerii lucrărilor de reabilitare.

Potrivit autoritățile locale din Drobeta Turnu Severin în acest cartier, vor continua să se construiască noi străzi prin Programului Guvernamental „Anghel Saligny”.

Georgiana Leulescu

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s