Liviu Voiculescu: Debranșările la energie sunt interzise!

***Liviu Voiculescu: Debranșările la energie sunt interzise!***

Senatorul Liviu Voiculescu, președintele PNL Olt, asigură consumatorii casnici de energiele electrică și gaze că nu vor fi debranșați și nici nu se vor aplica penalități dacă nu vor putea plăti facturile calculate greșit.

Voiculescu a precizat pe pagina de Facebook că : ,,Persoanele care nu și-au achitat încă facturile la energie nu vor fi debranșate și nici nu vor fi pasibile de penalități pentru neplată până când furnizorii nu vor efectua recalcularea acestora. Pentru cei care au achitat deja facturile înregistrate eronat, recuperarea sumelor supraîncărcate se va efectua din contravaloarea consumului înregistrat pe facturile viitoare. Perioada de aplicare a acestei măsuri este până la 31 iunie.

De asemenea, parlamentarul oltean mai precizează că, Guvernul a aprobat reintroducerea şomajului tehnic pentru angajaţii şi liberii profesionişti afectaţi de suspendarea, limitarea sau chiar întreruperea unor activităţi din cauza situaţiei pandemice. Acest tip de sprijin va fi acordat din bugetul asigurărilor pentru șomaj până la 31 martie 2022 și prevede acordarea unei indemnizaţii de şomaj de 75% din salariul corespunzător locului de muncă ocupat, dar nu mai mult de 75% din salariul mediu brut pe ţară prevăzut de Legea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2022.

Georgiana Leulescu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s