Olt. GAL de la Ghimpețeni sprijină comunitățile locale cu noi proiecte prin PNRR și Mediu

Olt. GAL de la Ghimpețeni sprijină comunitățile locale cu noi proiecte prin PNRR și Mediu
Constantin Ciobanu, președintele Asociației GAL Vedea-Găvanu-Burdea, cu sediul la Ghimpețeni Olt, ne-a declarat, într-un scurt interviu că în acest moment echipa pe care o conduce lucrează la un proiect de anvergură, prin care nu mai puțin de 14 localități componente ale acestei asociații, vor putea beneficia de banii necesari dezvoltării unor proiecte foarte importante pentru comunitățile locale.
Așadar, vor fi accesați 8.930.000 euro pentru înființarea unor stații pentru încărcarea mașinilor electrice în localitățile Gostavățu (5), Izvoarele(4 ), Coteana (4) Văleni (1), Mărunței (2), Dăneasa ( 5), Seaca ( 3), Mihăiești (4 ), Stoicănești (4), Schitu ( 2), Vâlcele (4 ), Nicolae Titulescu(5) și Crâmpoia(4) .
,,Având în vedere faptul că pentru perioada de tranziție 2022-2023, Grupurilor de Acțiune Locală li s-au alocat sume insuficiente (450.000-500.000 EURO) pentru funcționare cât și pentru nevoile din teritoriul GAL, conducerea AS GAL Vedea-Găvanu-Burdea, reprezentată prin președinte Constantin Ciobanu și colegii mei Mădălin Ciobanu –expert tehnic, Bărăscu Mariana-agent de dezvoltare Locală și Dobre Slviu –contabil, au hotărât să se implice și de dată această, în a sprijini (cu ajutor de specialitate) comunitățile locale și nu numai în a accesa proiecte și din alte fonduri, și anume PNDR și MEDIU.
Mulțumim domnilor primari și angajaților din primarii care au crezut în noi și ni s-au alăturat. Astfel, au fost depuse până la aceasta dată un număr de 14 proiecte însumând suma de 8.930.000 E și reprezentând montarea în localități care aparțin teritoriului GAL a unor STAȚII PENTRU ÎNCARCAREA MAȘINILOR ELECTRICE.”
a precizat Constantin Ciobanu.
Tot președintele GAL Vedea-Găvanu- Burdea, Constantin Ciobanu mai precizează că până la sfârșitul lunii martie 2022, să fie depuse încă o serie întreagă de proiecte reprezentând diverse activități care să ducă la dezvoltarea economică a localităților. ,,Facem de asemenea mențiunea, că nu am uitat în demersul nostru partenerii AS GAL Vedea-Gavanu-Burdea reprezentând persoane fizice și juridice.
Astfel, avem până la această dată un număr de 16 persoane fizice care doresc să-și monteze panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, astfel că valoarea unui proiect însemnând suma de 20.000 lei și un număr de 11 parteneri persoane juridice, care doresc de asemenea pentru consumul propriu, instalarea de panouri fotovoltaice, valoarea unui proiect fiind de 100.000 euro.”
a ținut să puncteze, Constantin Ciobanu.
Printre proiectele desfășurate în momentul de față la GAL se află reabilitarea clădirilor aflate în administrarea instituțiilor publice, mobilier urban, supravegherea video a localității, etc.
Președintele GAL Vedea-Găvanu-Burdea, Constantin Ciobanu a mai făcut mențiunea că în nici unul din cazuri nu este vorba de contribuție proprie, totul fiind susținut 100% din fonduri europene. ,,Așteptăm ca și alți doritori, persoane fizice și juridice să se alăture demersului nostru. Facem mențiunea că, atât consultanța cât și valoarea proiectării vor fi achitate după ce proiectul devine eligibil și se semnează contractual de finanțare.”, a conchis Constantin Ciobanu.
Georgiana Leulescu,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s