Mehedinți. Ion Michescu: Vreau să fac la Malovăț o zonă atractivă pentru toți locuitorii!

***Mehedinți. Ion Michescu: Vreau să fac la Malovăț o zonă atractivă pentru toți locuitorii!***
Situată la doar 10 km la nord de municipiul Drobeta Turnu Severin, comuna Malovăț a cunoscut o adevărată dezvoltare după ce, în 2016 la conducerea sa a fost ales Ion Michescu, un om muncitor, devotat consătenilor săi și nevoilor acestora.
În contextul în care tot mai mulți orășeni părăsesc zonele urbane pentru cele rurale, primarul din Malovăț, Ion Michescu, caută soluții ca aici, la Malovăț să facă în continuare investiții pentru a asigura tot confortul necesar atât locuitorilor dar și a celor care își doresc să locuiască la țară în condiții de oraș, ba chiar mai bune.
Cu toate greutățile financiare din ultimii ani, primarul din Malovăț, Ion Michescu a reușit să asfalteze toate ulițele din satul Bobaița, un proiect de mare anvergură început în 2017, prin Programul Național de Dezvoltare Locală II. În cadrul aceluiași proiect, lucrări de asfaltare s-au realizat și în satele Colibași, 23 august, Lazu, Malovăț și Negrești.
,,Acesta este unul dintre cele mai importante proiecte pentru comuna Malovăț, în urma căruia, locuitorii vor avea condiții de trai mult mai bune. Este o promisiune făcută de mine și primarul Ion Michescu oamenilor și mă bucur că s-a concretizat. La toate investițiile realizate de Primăria Malovăț se adaugă cea realizată de Consiliul Județean, aceea prin care se reabilitează DJ 670.”, a precizat edilul din Malovăț, Ion Michescu.
O altă investiție de care locuitorii comunei Malovăț au nevoie este introducerea gazelor naturale, astfel că, de curând a întocmit documentația pentru studiul de fezabilitate pentru toate satele localității.,, Conducta de gaz vine de la Cerneți, comuna Șimian, va avea în totalitate 70 de km lungime și va costa 9 milioane de euro din fonduri europene. Am primit și avizul Transgaz și mai trebuie făcut o asociere între localitățile vecine, respectiv Izvoru Bârzii, Breznița de Ocol, Bâlvănești și Ilovăț”, ne-a declarat Michescu, într-un scurt interviu pentru revista noastră.
Tot în această perioadă se lucrează la rețeaua de canalizare în satele Malovăț și Colibași, investiție prin PNDL II și, imediat ce timpul o va permite vor începe lucrările de reabilitarea școlii cu clasele I-IV din Malovăț.
,,În luna aprilie, avem programată începerea construcției unui pod peste pârâul Vișenilor, din satul 23 August. Între timp am terminat alimentarea cu apă din satul Negrești, iar în cursul acestei luni, lucrarea va fi recepționată. Acum lucrăm la alte două proiecte care se referă la reabilitarea sediului primăriei dar și la clădirea Școlii Gimnaziale V- IIIV din Malovăț.
Îmi doresc foarte mult ca localitatea noastră să fie un atractivă pentru toți locuitorii, asigurându-le tot confortul necesar unui trai demn de secolul XXI. Indiferent cu câte probleme mă voi confrunta, că sunt ele politice sau economice, voi găsi soluțiile necesare pentru a le depăși, așa cum am făcut până acum și voi duce la bun-sfârșit tot ce ne-am propus la început de mandat și este necesar consătenilor mei!”, a mai adăugat Ion Michescu, primarul din Malovăț.


Georgiana Sebeș

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s