File de istorie. Un vis împlinit

Preoteasa Maria Leulescu
Preot Constantin Leulescu

***File de istorie. Un vis împlinit***
Maria, fiica familiei preot Nicolae Rădulescu de pe strada Alexandru Iliescu, fostă Obrocari, era elevă la liceul din Pitești. Iubea matematica și visa departe.
Nu bănuia că în vacanța mare, cea din vara anului 1941, o tragedie ii va întrerupe visul. Tatăl moare neașteptat și mama rămâne singură cu trei copii. Preoteasa Zoe Rădulescu hotărăște fără zăbavă să o mărite pe Maria, era cea mai mare dintre cei trei copii.
Dumnezeu a voit sa fie un soț bun, școlit, absolvent al Facultatii de Teologie din Cernăuți – preotul Constantin Leulescu, dintr o familie respectată.
Soție și mamă exemplară, preoteasa Maria Leulescu își alină pasiunea pentru matematică făcând meditații cu elevi din împrejurimi. Sau rezolva probleme dificile cu profesorul de matematică Mielu Mateescu, chiriași pentru o vreme în casa lor, soțul distinsei profesoare de istorie Aglae Mateescu.
În momentul în care preotul Constantin Leulescu trece printr o gravă problemă de sănătate, Maria Leulescu, realizând consecințele, se hotărăște să urmeze Facultatea de matematică.
Avea 39 de ani și fiul cel mare era student în anul IV la Agronomie.
Licențiată a Facultatii de Matematică din București, promoția 1964, își împlinește visul și va preda matematica la diferite școli din Slatina până la pensionare.
O poveste de viață despre curaj, încredere, voință.
Aurelia Grosu

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s