Liviu Voiculescu: Oltul primește aproape cei mai mulți bani pe ,,Anghel Saligny”

***Liviu Voiculescu: Oltul primește aproape cei mai mulți bani pe ,,Anghel Saligny”***

Senatorului oltean, Liviu Voiculescu, a precizat într-un comunicat emis pe pagina sa de socializare că județului Olt i s-au alocat nu mai puțin de 1,6 miliarde de lei dintr-un total de 52 miliarde de lei prevăzuți prin Programul Național de Investiții Anghel Saligny.

Astfel că județul Olt este al doilea județ al țării, după județul Suceava cu cei mai mulți bani alocați pentru apă, canal și drumuri. Banii vor merge către lucrări de modernizare a rețelelor de apă și canalizare din comunități, dar și pentru drumuri și poduri.

,, Cu o alocare de 1,6 miliarde de lei dintr-un total de 52 miliarde de lei prevăzuți prin Programul Național de Investiții Anghel Saligny, județul Olt este al doilea județ al țării cu cei mai mulți bani alocați pentru apă, canal și drumuri. Banii vor merge către lucrări de modernizare a rețelelor de apă și canalizare din comunități, dar și pentru drumuri și poduri.”, precizează șeful PNL Olt, Liviu Voiculescu, într-un comunicat de presă.

Obiectivul Programului „Anghel Saligny” este de modernizarea comunităților locale prin realizarea de investiții în infrastructura locală, drumuri județene și locale, infrastructura de apă și canalizare, stații de epurare a apei, extinderea rețelei de distribuție a gazelor natural.

Potrivit ministrului Dezvoltări, Cseke Attila, „70% dintre localitățile din România nu sunt racordate la rețeaua de distribuție a gazelor naturale. Trebuie să asigurăm serviciile publice de bază în cât mai multe localități, acesta a fost motivul pentru care Guvernul a creat Programul de investiții «Anghel Saligny», prin care vom racorda gospodăriile la rețeaua de apă, canalizare, gaze și vom reabilita drumuri. Criteriile de selectare care au fost luate în considerare la alocarea sumelor au fost numărul de unități administrativ-teritoriale dintr-un județ, numărul de locuitori, ponderea localităților (UAT) unde gospodăriile nu sunt racordate la rețeaua de distribuție a gazelor naturale și impozitul pe venit colectat”.

 Georgiana Leulescu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s