Olt. Aurel Bondrescu, primar Dobrun: Ne dorim investiții ca tinerii să rămână aici, în comună!

***Olt. Aurel Bondrescu, primar Dobrun: Ne dorim investiții ca tinerii să rămână aici, în comună!***

Locuitorii din Dobrun beneficiază de toate condițiile necesare unui trai de nivel european, pentru că, primarul Aurel Bondrescu și echipa pe care o conduce să fie niște specialiști redutabili, care au reușit să modernizeze localitatea, implicându-se direct.

 Astfel că, aici există alimentare cu apă și canalizare în toate satele componente, școli și grădinițe reabilitate și utilate complet, săli de sport noi și moderne, drumuri asfaltate, etc., însă autoritățile locale nu se limitează doar la aceste invetiții, ci își doresc să investească în oameni, în viitorul tinerilor pentru ca aceștia să rămână în sat și să își desfășoare diferite activități private.

,,A conduce administrația publică locală înseamnă a răspunde, în mare măsură, doleanțelor cetățenilor care locuiesc sau care tranzitează localitatea. Asta înseamnă să aibă căi de acces, respectiv drumuri bune, asfaltate și bine întreținute, să aibă utilități precum apă, canalizare, cele mai importante elemente ale civilizației, spații, clădiri, locuințe, ca cetățenii să beneficieze de tot ce este necesar pentru a-și construi în gospodăriile proprii, iar administrația locală să își dezvolte structura școlară, de sănătate, de practicare a sportului sau activități cultural- artistice care să contribuie la dezvoltarea umană. Să dezvolte valorile umane și să le facă cunoscute, iar localitatea să se poată mândri cu ele”, a ținut să precizeze edilul din Dobrun, la întrebarea noastră ,,Care este secretul unei administrații de succes?” .

 Chiar dacă este decanul de vârstă al primarilor din Olt, Aurel Bondrescu nu omite niciun program care ar putea înbunătății viața consătenilor săi, dând astfel explu clar că dacă se lucrează conștient și cu profesionalism, orice administrație publică locală poate dezvolta comunitatea pe care o coordonează .

Astfel că, de curând a implementat un proiect prin Programul Anghel Saligny, pentru care așteaptă finanțarea. Este vorba de modernizarea infrasctructurii drumurilor din intravilan pentru satele Ulmet, Dobrun și Chilii, cu o valoare totală de 6 milioane lei, finalizându-se asfaltarea tuturor străzilor din cele trei sate.

De asemenea, a reușit printr-un program cu granturi din partea Norvegiei să diminueze la jumătate prețul energiei electrice pentru iluminatul public, achiziționând lămpi economice.

Un alt proiect pe care Aurel Bondrescu îl are deja pe biroul său se referă  la montarea unor panouri fotovoltaice ce vor fi montate pe un teren care aparținde administrației locale și în acest sens, deja a avasat discuțiile cu un agent economic care va furniza energie electrică pentru toate instituțiile publice locale.

,, Vom monta panouri fotovoltaice pe toate clădirile instituțiilor publice pentru asigurarea unei părți din consumul propriu de energie electrică, iar acolo unde se produce mai multă energie se va stoca în acumulatori”, a ținut să precizeze Aurel Bondrescu.

Un alt proiect la care edilul din Dobrun lucrează împreună cu alți primari din localitățile vecine la un proiect pentru introducerea gazelor natural. ,,Am depus un proiect pe Programul Anghel Saligny pentru alimentare cu gaze,  atât pentru instituții cât și pentru gospodării în parteneriat cu localitățile vecine Bârza, Voineasa și Osica de Jos, liderul parteneriatului fiind Ion Anuța, primarul de la Bârza, un primar determinat de la care mulți au ce învăța”.

 Georgiana Leulescu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s