Siminica Mirea: Adoptarea Legii Off Shore de Senatul României, un real succes!

***Siminica Mirea: Adoptarea Legii Off Shore de Senatul României, un real succes!***

 Problema extracției de gaze din Marea Neagră care ar putea să  ne aducă o independență clară a acestei energii, a fost discutată în Parlamentul României și în acest sens a fost  adoptată o lege prin care li se va asigura investitorilor garanțiile necesare pentru demararea proiectelor .

 Potrivit senatorului oltean, Siminica Mirea: ,,Țara noastră avea nevoie URGENTĂ de o lege aferentă SUSȚINERII ȘI INCURAJĂRII investițiilor pentru a putea beneficia, cât mai rapid, de gazul extras din spațiul Mării Negre și din exploatările de mare adâncime.

Astfel, forma adoptată a legii va asigura investitorilor garanțiile necesare pentru a putea demara proiectele, iar astfel, la bugetul național se vor produce fonduri suplimentare. Piața internă va cunoaște o cantitate crescută de gaz, atât pentru populație, cât și pentru economie, iar în acest sens va scădea nivelul prețurilor din domeniu.

România va deține drept deplin de preempțiune, în ceea ce privește achiziția de gaz prin două instituții importante: ANRE (atribuită să avizeze contractele bilaterale) și Administrația Națională a Rezervelor de Stat (avizată pentru prima opțiune de achziție).

Un lucru este cert și anume companiile care vor desfășura acțiuni de extragere a gazului românesc nu vor putea vinde oricum și oricând!”

 De asmenea, parlamentarul de Olt mai spune că Guvernul a preluat modelul propus de PSD ca prețurile la materialele de construcții la programele derulate prin proiecte finanțate de fonduri UE să fie plafonate, astfel încât acestea să fie finalizate fără ca nici constructorul și nici beneficiarul să nu aibă de suferit.

,,La insistențele și urmând modelul propus de social-democrați, Guvernul preia principiul aferent actualizării prețurilor materialelor de construcții și în contractele cu finanțare europeană.
Un prim pas care are în vedere deblocarea situației, după paralizia fostului mandat al ministrului Fondurilor Europene.
Avem încredere că actualul titular al ministerului va fi capabil să obțină într-un timp util avizul necesar la Comisia Europeană, în așa fel încât să fie reluate lucrările pe șantiere de construcții/proiecte finanțate cu bani europeni.
O asemenea măsura era necesară, luând în considerare scumpirile și faptul că nu mai puteau fi respectate nivelurile de preț stabilite inițial în contracte. Astfel, după modelul propus de către noi, se introduce un mecanism de actualizare a prețurilor cu 15% până la 40% și pentru contractele pe bani europeni!”,
a mai adăugat Siminica Mirea.

 Georgiana Leulescu

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s