Olt. Crâmpoienii au petrecut împreună la sărbătoarea localității de Sf Constantin și Elena

***Olt. Crâmpoienii au petrecut împreună la sărbătoarea localității de Sf Constantin și Elena***

Ziua Sf. Împărați Constantin și Elena a fost un prilej de mare bucurie pentru locuitorii comunei Crâmpoia, Olt care au îmbrăcat haine de sărbătoare cu prilejul celei de-a VIII-a Ediție a Zilei Comunei.

 Ionel Mirea, primarul localității și Consiliul Local au ținut să revină la tradiția începută în 2012, de a petrece împreună cu toți săteni o zi sfântă cu cântec, joc și voie bună. Din păcate, restricțiile pandemiei care a afectat întreaga lumea întrerupă această frumoasă sărbătoare a crâmpoienilor, oameni harnici și gospodari, dornici de a marca așa cum se cuvine o zi de mare importanță creștină.

De asemenea, tot cu acest prilej autoritățile locale au pregătit o serie de surprize muzicale dar și premierea a nu mai puțin de 37 cupluri care, în ultimii trei ani au împlinit 50 de ani de căsătorie.

Astfel că, primarul Ionel Mirea le-a oferit tuturor sărbătoriților câte o diploma aniversară, o sticlă de șampanie și o sumă de bani în prezența președintelui CJ Olt, Marius Oprescu, a vicepreședinților Ionuț Ivan și Virgil Delureanu, precum și parlamentarii de Olt: senator Siminica Mirea, deputații Marius Iancu, Cătălin Grecu, Florin Barbu și Emil Albotă precum și altor politicieni și șefi ai deconcentratelor din subordinea CJ Olt.

Ca de obicei, la această mare sărbătoare a comunei Crâmpoia de Sf Constantin și Elena, a fost prezentă și deputatul PNL, Cristina Trăilă, Cetățean de Onoare al localității din 2014.

După ce a transmis urări de bine și sănătate, tuturor celor care și-au serbat ziua de Sf. Constantin și Elena, edilul din Crâmpoia, Ionel Mirea a ținut să mulțumească locuitorilor dar și autorităților județene și politicienilor pentru sprijinul acordat în dezvoltarea localității.

,,Îmi aduc aminte cu placer când, în 2012 îmi lansam candidatura și, împreună cu dumneavoastră stabileam ca această zi minunată, de Sf Constantin și Elena să devină ziua localității noastre, o zi pe care să o sărbătorim cu fast în fiecare an.  Din păcate, în ultimii 2-3 ani, din cauza pandemiei, acest lucru nu a fost posibil și îmi pare nespus de rău dar, sper că pe viitor nu vor mai exista astfel de probleme.

 Sunt zece ani de mandate, zece ani în care au fost investiții masive în această comună. Ele vor continua atât pe infrastructură cât și pe sănătate, învățământ, cultură, capital uman, precum și sprijin pentru investitorii privați, pe care primăria l-a acordat de câte ori a fost nevoie.

Nu vreau să detaliez proiectele care deja au fost făcute, însă vă asigur că vor urma alți ani cu proiecte mult mai importante, unele aflate deja în derulare și vă rog să aveți încredere că toate se vor realiza.”

Prezent la această manifestare, președintele CJ Olt, Marius Oprescu a spus:,, Mă bucur că suntem astăzi aici, după doi ani de pandemie când, astfel de evenimente nu au putut avea loc, astăzi am avut ocazia să ne reîntâlnim cu drag. Nu am venit singur, așa cum spunea și dl primar mai devreme, ci cu întreaga echipă politică și administrative a județului Olt (…), cu toții suntem aici, din respect pentru dumneavoastră!.” a spus , printre altele șeful administrativului oltean, asigurându-l pe Ionel Mirea, primarul localității Crâmpoia de tot sprijinul său în toate proiectele pe care și le propune și de care locuitorii au nevoie.

Realizatorul acestui spectacol, îndrăgitul interpret Costel David a adus pe scena din localitate nume sonore ale muzicii populare romțânești, printre care amintim pe Mariana Ionescu Căpitănescu, Gelu Voicu, Olguța Berbec, Dorina Mete, Romică David, Ștefan Minulescu, ultimul prezentând și evenimentul.

 Ce-a deVIII-a ediție a Sărbătorii Comunei Crâmpoia, s-a încheiat, seara, târziu aproape de miezul nopții cu un superb foc de artificii care a luminat cerul localității timp de zeci de minunte.

 Mai multe amănunte la VGtv Regional- www.vgtvregional.ro,

Redactor/ Reporter Georgiana Leulescu, op. imagine Ing. Grigore Sebeș, editare și montaj Georgiana Sebeș

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s