Olt. Autoritățile locale din Pleșoiu au sărbătorit în avans Ziua Copilului

***Olt. Autoritățile locale din Pleșoiu au sărbătorit în avans Ziua Copilului***

Ziua Copilului, numită şi Ziua Internaţională a Copilului, este în multe ţări o sărbătoare pentru copii. În România,ea se sărbătoreşte în data de 1 iunie. Aşadar, 1 iunie reprezintă Ziua Copilului, ziua în care toţi copiii trebuie să se simtă bine, să primească cadouri, să se distreze împreună.

În această zi, fiecare dintre noi îşi aminteşte de momentele frumoase ale copilăriei, întorcându-se cu gândul în trecut sau retrăind-o prin ochii oricărui copil. Și cum poate să fie celebrată mai frumos la Pleșoiu Ziua Copilului? Printr-un spectacol de teatru pentru copii și unul de magie,care au ca scop schimbul reciproc de idei, dorinţa de a-i face pe copii să înţeleagă acest concept, precum şi iniţierea unei acţiuni de a promova bunăstarea copiilor din toată lumea. Nu există limite de vârstă când vine vorba de a sărbători Ziua Copilului. Oricare dintre noi, copil sau adult, are voie să se simtă copil şi chiar este necesar ca macăr o dată pe an să lăsăm în urmă problemele de zi cu zi, să zâmbim curat şi să simţim că ludicul înfloreşte în inimile noastre. Copiii nu trebuie să fie neglijaţi nicicând, căci ei sunt cei care ne fac de multe ori ziua mai bună şi pentru care ajungem la un moment dat să trăim.

De ziua lor aceştia merită o atenţie deosebită pentru a şti că au anumite drepturi, că sunt importanţi. Desfăşurată anul acesta sub sloganul – Copilul este adevărata bogăţie! – campania pentru marcarea acestei zile internaţionale are ca scop creșterea stării de bine a copiilor din comună. Obiectivele acestei zile din 2022 sunt : Promovarea cunoştinţelor de bază privind comportamentele morale; – Promovarea cunoştinţelor de bază privind exerciţiul fizic.

 La nivel local, Primăria Pleșoiu alege să se implice in viața școlii și a copiilor,să schimbe in bine viața comunității pe care o păstoresc și au ales să facă o surpriză micuților din comună și au desfăşurat activităţi specifice :dezbateri, concursuri, acţiuni artistice care au avut ca grup ţintă preşcolarii şi şcolarii de gimnaziu – clasele I-IV pentru însuşirea unor cunoştinţe necesare formării unor deprinderi pentru viață,iar pentru şcolarii de gimnaziu V-VIII s-a optat pentru un spectacol de magie.

La acțiune au participat micuți din comună care au fost încântați de ideea edilului Valeriu Măndescu de a desfășura activitățile pe terenul de fotbal al comunei Pleșoiu. A fost o premieră pentru copii și o bucurie fără margini, iar cuvântul de ordine a fost EMOȚIA purtată la rang de CREATIVITATE și SURPRINDERE, dovadă stând toate zâmbetele micuților.

Irina Tabacu

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s