Olt. Festivalul ,,Floare de Salcâm” de la Urzica la a X-a ediție

***Olt. Festivalul ,,Floare de Salcâm” de la Urzica la a X-a ediție***

Locuitorii comunei Urzica din județul Olt, au îmbrăcat haine de sărbătoare, la sfârșitul săptămânii trecute când autoritățile locale au organizat cea de-a X-a ediție a Festivalului- concurs de muzică populară intrumentală și vocală ,,Floare de Salcâm”.

Eevenimentul s-a desfășurat duminică, 29 mai, pe scena amenajată special în satul Stăvaru și a fost susținut de instrumentiștii Ansamblului Orofesionist ,,Doina Oltului” din Slatina, al Centrului de Cultură și Artă Olt, coordonați de dirijorul Cristian Dumitru.

 Tinerii interpreți de muzică populară din județul Olt, sub 18 ani, care și-au dorit să participe la acest concurs și nu au mai fost la alte concursuri a trebuit să se înscrie până pe 22 mai, a.c.

Așadar, potrivit regulamentului fiecare concurent a prezentat câte două melodii, de factură ritmică diferită. Costumul popular a fost, de asemenea obligatoriu juriul evidențiind special autenticitatea locală și specificul zonal.

Printre invitații speciali la acest festival- concurs a fost Ștefania Strejescu, care a fostoreședinta juriului, membră a Ansamblului Profesionist Doina Oltului din Slatina, care a susținut în încheiere, un frumos program artistic.

Iată care au fost cei 16 concurenți, care au demostrat încă odată că tmuzica populară oltenească nu va pieri niciodată:

Gabriel Liu, câștigător al Marelui Premiu

Soliști vocali: Georgiana Țundea- Potcoava, Sorin Filiș- Urzica, Bianca Marinela Briceag- Izbiceni, Andreea Iacob- Rotunda, Gabriel Liu- Morunglav, Claudia Popescu- Perieți, Andreea Siu- Caracal, Simona Nae- Izvoarele, Alexandra Burciu- Perieți, Melania Vasilica Păun- Cilieni, Mădălina Coman- Balș, Camelia Nicoleta Cârstea- Balș.

Instrumentiști: La vioară- Mădălina Coman din Balș, la nai- Izabela Dincă din Caracal, la acordeon Marian Valentin Ghiță din Stăvaru- Urzica și la vioară Codruț Ionuț Năstăsia din Cornățelu, com. Poboru.

Din păcate ploaia torențială a întârziat acordarea premiilor, însă am aflat că lui Gabriel Liu de 12 ani, din localitatea Morunglav, juriul i-a acordat trofeul Marele Premiu.

Mai multe amănunte la VGtv Regional www.vgtvregional.ro.    

Redactor Georgiana Leulescu, op. imag. Grigore Sebeș, editare și montaj Georgia Sebeș

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s