Olt. Petrecere câmpenească de Rusalii la Dobroteasa cu Emilia Ghinescu și Nicu Paleru

 ***Olt. Petrecere câmpenească de Rusalii la Dobroteasa cu Emilia Ghinescu și Nicu Paleru***

 După o absență de doi ani, Festivalul-concurs al cetelor călușăreşti din satul Câmpu Mare al comunei Dobroteasa este reluat anul acesta, evenimentul ajungând la cea de-a XX-a ediție.

Festivalul va avea loc în prima zi de Rusalii, duminică 12 iunie, începând cu orele 9.00, pe scena amenajată special din Târgul săptămânal aflat în satul Câmpu Mare.

La această ediție își vor da concursul cetele de călușari din Dobroteasa, Vitomirești, Verguleasa, Valea Mare, Oporelu, Sâmburești și Drăgoiești- Vâlcea.

În partea a doua a programului, primarul Ion Crăciuneascu a pregătit o serie de surprize pentru iubitorii folclorului autentic, într-un spectacol cu nume sonore al muzicii populare românești.

 Astfel că, pe scenă vor urca îndrăgiţii interpreți Emilia Ghinescu şi Nicu Paleru, precum și artişti ai Ansamblului Folcloric Doina Oltului” Slatina: Ileana Laceanu. Maria Ghinea, Neta Soare, Gabriel Zavoianu, Cătălin Bărbulescu şi Daniel Roşoga.

Acompaniamentul muzical este asigurat de Orchestra Ansamblului ,,Doina Oltului”, sub bagheta dirijorului Cristian Dumitru.

 Petrecerea câmpenească de Rusalii de la Dobroteasa este organizată sub egida Consiliulul Județean Olt, prin Centrul Judeţean de Cultură şi Artă Olt, în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local Dobroteasa și Parohia Câmpu Mare – Dobroteasa.

Mai multe amănunte de la această frumoasă sărbătoare a comunei Dobroteasa veți putea urmări în exclusivitate la VGtv Regional, www.vgtvregional.ro.

 Georgiana Leulescu

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s