Olt. Cezar Filip: La Osica de Sus s-au cam făcut de toate, mai puțin gazele!

 ***Olt. Cezar Filip: La Osica de Sus s-au cam făcut de toate, mai puțin gazele!***

Cândva una dintre cele mai populate localități rurale, cu peste 6000 de locuitori comuna Osica de Sus arată din punct de vedere a investițiilor și infrastructurii ca un mic orășel. Acum, localitatea are în jur de 4.000 de locuitori, vreo 860 de elevi, din care 100 sunt elevi ai Liceului Teoretic ,,I.Gh. Roșca”.

Primăria Osica de Sus

Actualul primar, Cezar Filip a continuat proiectele de dezvolate a localității  a predecesorilor săi, însă a inițiat și altele noi, unde le deja terminate iar altele în curs de finalizare. Cea mai importantă investiție care însă nu depinde strict de autoritățile locale sau județene este cea de alimentare cu gaze a comunei, o investiție așteptată de osiceni de foarte mult timp. 

  Dacă extinderea canalizării de la Tomești și Ostrov, a fost finalizată cu șase milioane lei din PNDL, în acelați timp a fost construită și o sală de sport prin CNI, cu 180 de locuri, care va fi gata în această toamnă.

Din păcate, finalizarea Campusului Școlar din zona Liceului Teoretic ,,I.Gh.  Roșca”, un proiect început în urmă cu mai mulți ani, nu a fost finalizat din lipsa fondurilor, dar mai ales a birocrației care a schimbat, aproape în fiecare an regulamentele sau programele de finanțare. 

 ,,Săptămâna trecută am început un proiect de finalizarea modernizării a 9 km de străzi, care ne costă 8 milioane de lei. Aceștia sunt ultimii km de străzi din cei 45 care străbat întreaga localitate. Pe ,, Anghel Saligny” dorim să modernizăm trotuarele din satul Vlăduleni,strada către Târgul Săptămânal și Calea Ferată, în lungime de 400 m, dar care va avea câte două benzi pe sens.

Mai avem în plan să amenajăm o parcare care va fi prin fața Primăriei, Stadionului și Liceului Teoretic ,,I.Gh.  Roșca”.

De asemnea, tot în acest proiect mai avem achiziționarea unui microbus electric, digitalizarea primăriei, înființarea unei stații de încărcare electrică dar și locuri de joacă pentru copii.”, ne-a declarat, printre altele, primarul comunei Osica de Sus, Cezar Filip.

În vederea curățeniei din localitate,  edilul localaității Osica de Sus a semnat un contract cu firma de salubritate, pentru că unii locuitori aruncau gunoaile pe domeniul public, motiv pentru care administrația locală a fost amendată cu 50.000 lei de către Garda de Mediu.

,, Am discutat cu cetățenii din comună pentru a strânge gunoiul în mod selective, le-am dat saci menajeri de diferite culori și, între timp am fost cu cei de la ajutor social și am strâns gunoaiele din toată localitatea. ”, a mai adăugat Cezar Filip.

 Pentru o mai bună operativitate la nivel local, vor fi scoase la concurs două posturi de șoferi, un casier la târg, un registrator, o asistentă socială și un contabil.

De asemenea, adminstrația locală de la Osica de Sus va construi două blocuri sociale cu sprijinul Consiliului Județean Olt, căruia i se datorează foarte multe investiții în localitate.

La nivelul comunei există Ansamblul Folcloric ,,Plaiurile Oltețului”, care are la activ foarte multe premii și diplome, atât la concursurile și festivalurile din Olt, dar și la cele din țară, ultimul fiind la un concurs internațional de la Tulcea.

 Tot aici, de unde regretatul fotbalist Gheorghe Șoarece și-a pornit cariera, există un teren de fotbal modern, care poartă numele său, dar și o echipă de fotbal în divizia județeană. Despre performanțele echipei, primarul spune că nu sunt foarte bune, dar se va ocupa personal pentru ca aceasta să devină un brand ca și numele marelui fotbalist local.

 Georgiana Leulescu

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s