Olt. Cupa orașului Scornicești la fotbal câștigată de AS Bălțați- Chițeasca

***Olt. Cupa orașului Scornicești la fotbal câștigată de AS Bălțați- Chițeasca***

 Daniel Tudor, primarul orașului Scornicești, împreună cu CL au organizat sâmbătă 18 iunie, o nouă ediție a Cupei orașului Scornicești la Fotbal, la care au participat patru echipe din cele patru caretiere ale orașului precum și echipa FC Oltul Scornicești.

Evenimentul s-a desfășurat pe Stadionul din localitate, al doilea ca mărime din Olt, dar care fusese lăsat în paragină de foștii edili. Acesta a fost inaugurat în 1975, având o capacitate de 30.000 de locuri. Dotările stadionului în momentul construcției includeau: scaune la tribuna I, tribună oficială, spații pentru presă, vestiare, saună, bazin de înot sub tribuna II, gazon cu sistem de drenare a apei, camere de locuit pentru cantonamente (sub tribuna I). Stadionul a fost folosit de echipa de fotbal FC Olt Scornicești care a fost fondată în 1973, a reprezentat satul dictatorului Nicolae Ceaușescu, de la care a primit sprijin pentru a ajunge în Divizia A, a devenit în scurt timp una dintre cele mai bune echipe din mediul rural românesc. A jucat mai multe sezoane în Liga 1, promovând în 1981 și fiind ajutată să nu retrogradeze. După căderea regimului comunist, clubul și-a pierdut principala susținere și a retrogradat în 1990 și de atunci nu a promovat mai sus de Liga a III-a. La FC Olt au evoluat jucători cunoscuți ca: Dorinel Munteanu, Victor Pițurcă sau Dan Petrescu. În present, echipa FC Oltul Scornicești evoluează în Liga a IV-a.

Primarul orașului, Daniel Tudor a hotărât în 2016 atunci când a fost viceprimar că trebuie să redea acea strălucire de altă data nu numai stadionului, dar și fotbalului local. ,, Prima decizie pe care am luat-o a fost în 2016 când am preluat mandatul de viceprimar. Când am revăzut acest stadion de care eram foarte impresionat când eram copil și am observant că tușa de pe partea opusă nu se vedea de mărăcini și buruieni cât mine de mari pe tot terenul, darși prin tribune. Am rămas stupefiat că stadionul nu mai avea acele băncuțe din lemn, că se degradase aproape în totalitate… Atunci m-am hotărât să fac ceva, pentru că nu se poate să lăsăm în plata Domnului acest stadion.

 E păcat- mi-am zis, de orașul nostrum de ceea ce avem mai important: sportul și cultura. Așa că, încă de atunci m-am implicat în reparațiile stadionului și refacerea gazonului.”,ne-a declarat Daniel Tudor, într-un interviu pentru VGtv Regional.

Primarul Scorniceștiului a mai adăugat că, își dorește foarte mult să readucă, măcar 50% din strălucirea de altă data a acestui stadion însă pentru a-l reabilita îi trebuie investiții consistente, bani pe care bugetul local nu-i poate suporta deocamdată, însă primarul speră să găsească finanțare și din parte investitorilot ptrivați. De asemenea, își dorește ca și echipa de fotbal să redevină un brand național cu care orașul să se mândrească.

În același context, Robert Gogoț, președintele Clubului Sportiv FC Oltul Scornicești, fost jucător al acestei echipe a declarat, referitor la competiția initiată de autoritățile locale că în cadrul echipelor concurente sunt sportivi care sunt legitimați la echipe din divizia C și B, astfel că meciurile vor fi unele la nivel ridicat, ceea ce s-a și confirmat. Chiar dacă, la un moment dat a plouat cu găleata, fotbaliștii celor două echipe rivale, care se aflau pe teren s-au descurcat foarte bine, ca niște sportivi profesioniști.

,, Această competiție are rolul de a descoperi și forma tineri talentați, care să ridice la un nivel foarte înalt fotbalul de performanță din orașul nostrum. Ne dorim ca, măcar peste doi ani echipa de fotbal FC Oltul Scornicești să ajungă în divia C, iar dacă avem susținere financiară să ajungem în B și, de ce nu, în A.”, ne-a declarant, președintele CS FC Oltulul Scornicești, Robert Gogoț.

Un alt interlocutor al echipei VGtv Regional, fost fotbalist la FC Scornicești, Andrei Marin, cunoscut cu numele de ,, Bardă”,  antrenor al echipei câștigătoare Bălțați-Chițeasca, a ținut să precizeze că fotbalul de acum nu mai are aceiași valoare ca altă data, iar fotbaliștii adevărați sunt din ce în ce mai rari. ,, Cei mai buni fotbaliști ies din copii săraci, care nu stau toată ziua pe telefoane sau tablete, ci muncesc alături de părinți sau bunici, învață carte și sunt oameni de înceredere ai societății. Aceștia se găsesc numai la țară! Aici, copiii își formează abilitățile sportive, prin munca din gospodărie! Ne bucurăm că dl. primar, Daniel Tudor este alături de acești copii talentați și le dă încrederea și ajutorul necesar pentru a face din ei viitori fotbaliști de nivel înalt. ”, ne-a precizat cu nostalgie, fostul fotbalist scorniceștean, Bardă, a dăugând că îii pare foarte rău de ceea ce se întâmplă la nivelul FRF, acuzându-i pe Burleanu și Stoichiță de dezastrul în care a ajuns fotbalul românesc de astăzi și de modul în care aceștia rămân la conducerea federației prin șpăguirea unor șefi ai AJF din țară.

Așadar, în urma competiției sportive  Cupa orașului Scornicești la Fotbal, locul I a fost câștigat de CS Bălțați- Chițeasca, locul II de FC Oltul Scornicești, locul III l-a obținut echipa din Jitaru, iar mențiunea fost acordată echipei din Bircii.

În final, după premierea câștigătorilor, CS Bălțați- Chițeasca și FC Scornicești au jucat un meci amical la care au participat, printre alții primarul Daniel Tudor, directorul școlii generale, profesori, functionari din primărie, dar și preotul din oraș.

 Mai multe amănunte într-o înregistrare la VGtv Regional www.vgtvregional.ro

Redactor/ reporter Georgiana Leulescu, op. imag. Ing Grigore Sebeș, editare și montaj tv Georgia Sebeș.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s