Mehedinți. Autoritățile locale anunță noi investiții la Severin

Potrivit primarului din Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu, Complexul Sportiv din cartierul Banovița, a fost terminat și poate fi dat în folosință. Lucrarea are o valoare de aproximativ 2 milioane lei și a fost realizată pe fonduri europene.

,, Locul era un teren viran, plin de deșeuri și resturi de construcții, iar acum, locuitorii vor avea acces la un teren de fotbal, un teren multifuncțional (handbal, baschet, tenis), loc de joacă pentru cei mici și aparate de fitness în aer liber.

Ideea mea este de a construi astfel de complexe în cartierele nou formate, pentru ca cei care locuiesc aici să beneficieze de toate condițiile de trai și să aibă acces la servicii de calitate, fără a fi nevoiți să se deplaseze în alte zone. De altfel, lângă această investiție, anul viitor vom începe construcția unei creșe, a unui parc și – sperăm noi – și a unei grădinițe.

Continuăm investițiile în toate zonele orașului, iar banii europeni rămân cea mai bună soluție pentru modernizarea cartierelor Severinului.”, a precizat, edilul din Drobeta Turnu Severin.

Screciu mai precizează că în curând vor începe a lucrările pentru construirea a două creșe moderne și eficiente din punct de vedere energetic. ,,Vorbim despre o creșă ce va fi construită lângă Parcul Tineretului, cu o capacitate de 10 grupe și o creșă cu o capacitate de 4 grupe, care va fi amplasată în zona Serpentina Roșiori. Creșele vor avea săli de joacă, de festivități, dormitoare, bucătării, spălătorii, cabinete medicale, dar și spații de joacă în aer liber, pentru ca cei mai mici dintre severineni să aibă parte de condiții decente, încă de la primii pași.”a mai adăugat Marius Screciu.

O altă investiție foarte importantă va începe anul viitor, prin PNRR este construirea a încă două creșe, una fiind în zona ANL și alta, în zona Banovița. ,,Strategia noastră este să construim creșe în toate cartierele orașului, pentru a le asigura locuitorilor acces cât mai rapid către aceste instituții și, în același timp, pentru a nu bloca zonele aglomerate. Fiecare cartier, inclusiv cele nou formate, trebuie să aibă creșe, grădinițe, locuri de joacă și parcuri.”, a conchis Marius Screciu.

Georgia Sebeș

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s