Argeș. CJ a obținut bani pentru 11 proiecte finanțate prin PNRR

 ***Argeș. CJ a obținut bani pentru 11 proiecte finanțate prin PNRR***

Potrivit autorităților județene din Argeș, prin Programul Național de Investiții ,,Anghel Saligny”, se vor investi 1.537.565.799,19 lei în 171 de proiecte. Suma este una dintre cele mai mari sume atrase în județ pentru investițiile de infrastructură.

CJ Argeș a primit finanțare pentru 9 drumuri județene, un pod și o stație de epurare. Suma pentru finanțarea celor 11 proiecte depuse de Consiliul Județean Ageș este de 140.000.000 lei.

“ La nivelul județului Argeș, prin Programul Național de Investiții “Anghel Saligny”, se vor investi 1.537.565.799,19 lei în 171 de proiecte de înființare, extindere, reabilitare și modernizare de drumuri, poduri, rețele de apă și apă uzată, proiecte de care vor beneficia cei peste 600.000 de argeșeni. Mă bucur mult și țin să îi felicit pe toți primarii care au reușit să atragă aceste fonduri pentru proiectele de dezvoltare din localitățile județului. Atunci când muncești în echipă având ca singură țintă interesul argeșenilor și dezvoltarea județului se văd și rezultatele. Am susținut proiectele tuturor pentru că, așa cum am spus, dezvoltarea județului Argeș reprezintă o muncă în echipă.” –a ținut să precizeze Ion Mînzînă, președintele Consiliului Județean Argeș.

“Așa cum am promis, infrastructura rutieră rămâne o prioritate a acestui mandat. Din cele 11 proiecte ale Consiliul Județean Argeș, 10 sunt pe infrastructură rutieră, vor fi modernizate și asfaltate 9 drumuri și va fi construit un pod. Pentru a ajunge însă aici, mai întâi, s-au realizat proiectele care acum au primit finanțare, sumele atrase fiind unele dintre cele mai mare. De altfel, sumele atrase de Consiliul Județean Argeș, în ultimii ani, sunt cele mai mari din istoria județului. După cum se știe, la această oră, Consiliul Județean Argeș mai are, în diferite stadii de implementare, sau chiar finalizate, 9 proiecte prin PNDL II și 13 cu finanțare eruopeană. Am reușit să atragem fonduri într-o perioadă în care investițiile sunt mai mult decât necesare” a declarant Marius Nicolaescu, vicepreședintele Consiliului Județean Argeș.

Proiectele C.J. Argeș pentru care s-a obținut finațare prin Programul Național de Investiții “Anghel Saligny”:

-Staţie de epurare ape uzate şi reţea de canalizare menajeră aferentǎ unitǎților medicale: Spitalul de Boli Cronice Cǎlinești, Unitatea de Asistențǎ Medico-Socialǎ Cǎlinești, Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatricǎ Cǎlinești și Centrul de Permanențǎ Cǎlinești din comuna Cǎlinești.

-Pod peste râul Neajlov, în satul Siliștea, comuna Căteasca, județul Argeș

-Modernizare DJ 731 B, sate Sămara şi Metofu, comuna Poiana Lacului

-Modernizare DJ 732 C Bughea de Jos – Malu – Godeni

-Modernizare DJ 679 C lzvoru – Mozăceni

-Modernizare DJ 703 H Sălătrucu-Vâlcea

-Modernizare DJ 703 B Morărești – Uda

-Modernizare DJ 739 Bârzeşti (DN 73 D) – Negrești – Zgripcești –Beleți

-Modernizare DJ 703 I Merișani (DN 7 C – km 12+450) – Mușătești – Brăduleț – Brădet – Lac Vidraru (DN 7 C – km 64+400)

– Modernizare DJ 703 B Pădureți (DJ 679) – Costești (DN 65 A), la Lunca Corbului și Costești

– Modernizare DJ 703 G Șuici (DJ 703 H) – Ianculeşti – limită județ Vâlcea, comuna Șuici.

 Georgiana Leulescu

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s