Olt. Festival cu tradiții populare Olt- Bulgaria la Piatra-Olt

Olt. Festival cu tradiții populare Olt- Bulgaria la Piatra-Olt

Anul trecut, Primăria Orașului Piatra Olt a implementat pentru prima dată un proiect Olt–Bulgaria  ,,Culture Green”, în cadrul unui festival în care sunt promovate cultura, tradițiile și obiceiurile populare.

 Și în acest an, în perioada 28 -30 iulie, se va desfășura cea de-a doua ediție a Festivalului ,, Culture Green”, un eveniment de poveste, care va împleti activități dedicate păstrării meșteșugurilor  tradiționale, cu reprezentații artistice și ansambluri folclorice din Olt și Bulgaria.

Acest eveniment internațional  se va desfășura pe platform din fața Sălii de Sport,

,,În cele trei zile festival, în intervalul orar 14:30-17:00, vom avea parte de workshop-uri demonstrative despre ceramica de Vădastra, cojocărit, cusut-țesut, picture și  bucătărie locală susținute de meșteri populari olteni consacrați.

Începând cu ora 17:00 până la ora 23:00, ne putem bucura de reprezentații artistice și ansambluri de dansatori.

Vor urca pe scenă Iazmina Cojocaru, Mădălina Drăgan, Ștefania Strejescu, Valentin Sanfira, Georgiana Băzăvan, Carmen Budulan, Mady și Ionuț Pește, Olguța Berbec, iar orchestra va fi condusă de maestrul Marinel Rizea.”, a ținut să precizeze primarul orașului, Nicușor Rada.

Festivitățile dedicate acestui festival se vor încheia, vineri 29 iulie, cu un spectaculos foc de artificii care vor lumina minute în șir cerul orașului.

 Sâmbătă, invitații din Bulgaria vor vizita mai multe obiective turistice din județul Olt sau vor socializa cu meșterii populari și vizitatorii prezenți la eveniment.

,,Toate acestea sunt posibile datorită accesării fondurilor europene, din cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră România-Bulgaria.

Tot prin Proiectul Culture Green se va realiza reabilitarea și dotarea Centrului Cultural Multifuncțional, finalizat în proporție de 80%.

Vă așteptăm la festival!”, a mai adăugat Nicușor Rada, edilul orașului Piatra Olt.

 Georgiana Leulescu

 

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s