Olt. Sărbătoarea Secerișului la Serbănești cu Constantin Măgureanu și Niculina Stoican

***Olt. Sărbătoarea Secerișului la Serbănești cu Constantin Măgureanu și Niculina Stoican***

  De Sf. Ilie, localitatea Șerbănești din Județil Olt a îmbrăcat haine de zile mari și a marcat o nouă ediție a Sărbătorii Secerișului, eveniment desfășurat în Târgul Comunal.

Mugurel Breoi, primarul localității și Consiliul Local au oferit surprize foarte frumoase serbăneștenilor.  Astfel că, cu acest prilej au fost premiați cei mai buni elevi din localitate, cuplurile longevive care au împlinit 50 de ani de căsătorie dar și o bătrânică care a ajuns la venerabila vârstă de100 de ani.

În partea a doua a acestui eveniment, copiii de la Ansamblurile din localitate dar și comuna din Perieți, coordonați de instructorul Marian Stănescu au prezentat câteva dansuri populare specifice zonei Oltului.

Sărbătoarea ajunsă la cea de-a XI-a ediție, a continuat cu un spectacol de înaltă ținută artistică cu Virginica Neagu, Constantin Măgureanu, Marian Medregoniu și Niculina Stoican, prezentat și organizat de Veronica Măgureanu.

Localnicii, chiar dacă erau obosiți de la munca câmpului, s-au prins în hore și sârbe și au jucat pe muzica îndrăgiților interpreți până seara, târziu.

La acest eveniment au ținut să participe  Marius Oprescu, președintele CJ Olt, vicepreședintele Virgil Delureanu, senatorul Siminica Mirea, deputații Marius Iancu, Cătălin Grecu, Florin Barbu, Adrian Chesnoiu și Emil Albotă, secretarul de stat Florin Ciocan, Daniel Bărbulescu, director AFIR România, fostul primar al localității, Titi Peligrad precum și primarii Marian Lunganu de la Schitu și Răzvan Rada de la Perieți, etc.

,,Mă bucur că sunt aici, la Șerbănești, de Sf Ilie la Sărbătoarea Secerișului. Nu am venit singur, ci așa cum v-am obișnuit am venit împreună cu echipa politică și administrativă a județului Olt.Suntem aici din respect pentru dumneavoastră și aș vrea să vă transmit un sincer ,, La mulți ani!” tuturor celor care poartă numele Sf Ilie, dar și acestei minunate localități a cărei zi o sărbătorim astăzi. Felicităm pe domnul primar Mugurel Breoi pentru tot ce a făcut aici, la Perieți și-l asigurăm de tot sprijinul nostru pentru noile proiecte  pe care vrea să le implementeze.”a transmis de pe scenă, șeful administrativului județean, Marius Oprescu.

Petrecerea organizată de autoritățile locale de la Șerbănești, dedicată secerișului și harnicilor locuitori s-a încheiat seara, târziu cu un superb foc de artificii.

Redactor Georgiana Leulescu, op. imag. ing. Grigore Sebeș, editare și montaj TV Georgia Sebeș, VGtv Regional www.vgtvregional.ro

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s