Olt. Primul drum de anvergură post-revoluție, dat în folosință în Olt

***Olt. Primul drum de anvergură post-revoluție, dat în folosință în Olt***

Joi 28 iulie 2022, a fost deschis circulației rutiere un nou tronson al Drumului Expres Craiova – Pitești (DEx12), cu o lungime de 21 km, aflat între localitățile Piatra Olt şi Valea Mare. Este pentru prima dată după revoluție când în județul Olt se face o lucrare de o astfel de anvergură.

Acest trosnson care a fsot dat în folosință are şi rolul de centură a municipiului Slatina care va decongestiona traficului rutier, adesea sufocant, de pe străzile Oituz şi Ionașcu.

,,Drumul Expres Craiova-Slatina-Piteşti este, de departe, un obiectiv de succes. Tronsonul 2 al acestui drum, care străbate mare parte din judeţul Olt, este acum circulabil. Un obiectiv de infrastructură devenit realitate, fiind o propunere a Partidului Social Democrat. O promisiune îndeplinită pentru cetăţeni, pentru cei care merită o ţară europeană. Totodată, acest drum va pune judeţul Olt pe harta investiţiilor. O realizare măreaţă, un efort administrativ, cu responsabilitate pentru cetăţeni.

,,Suntem, astăzi, martorii inaugurării Tronsonului 2 al Drumului Expres Craiova-Slatina-Piteşti, un proiect care duce judeţul Olt pe drumul cel bun.” a ținut să precizeze senatorul oltean, Siminica Mirea.

Din cei 121 de km ai întregului Drum Expres, în acest moment, au devenit operaționali 40 de km, iar accesul pe tronsonul 2 se va face astfel atât pe relația Craiova-Pitești, accesul se face din DN65, prin sensul giratoriu executat în apropiere de Balș, cât și pe relația Pitești-Craiova, accesul se va face prin sensul giratoriu construit pe DN65, în apropiere de Slatina (la Valea Mare).

Florin Homorean

O lucrare de infrastructură mare unică în istoria recentă a judeţului nostru, de după Revoluţia din 1989, care va avea, sunt convins, nu doar un impact economic pozitiv asupra economiei judeţului Olt, un impact benefic asupra condiţiilor de mediu din muncipiul Slatina, ci şi creşterea siguranţei rutiere pentru toţi participanţii la trafic. Finalizarea Tronsonului 2 al Drumului Expres Craiova – Piteşti înseamnă, totodată, realizarea unui angajament asumat de guvernele ultimilor 3 ani de a contribui la dezvoltarea infrastructurii din judeţul nostru” a declarat prefectul judeţului Olt, Florin Constantin Homorean.

”Eu cred că este un moment foarte important pentru Oltenia. Județul Olt are deja Centura Balșului dată în folosință, astăzi s-a dat drumul la circulație și pe Centura Slatinei. În total, sunt 40 de kilometri de drum exprescare traversează județul Olt.

Iată că ajungem la momentul în care fluidizarea traficului s-a făcut şi, așa cum am spus-o de fiecare dată, acest drum expres va lega Oltenia de foarte multe zone din țară. Înțeleg că s-a semnat contractul şi pe ultimul tronson al autostrăzii Sibiu-Piteşti, atunci putem considera că în momentul în care va fi finalizată aceasta, iar drumul expres va fi finalizat până la Piteşti, Oltenia va fi legată de toată Europa prin drumuri de mare viteză. Înseamnă o oportunitate foarte mare pentru investitori, iar județul Olt are o şansă să se dezvolte. Nu este vorba numai de Slatina, ci şi de restul oraşelor” a punctat președintele CJ Olt, Marius Oprescu.

Georgiana Leulescu

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s