Olt.,,Ziua Legumicultorului Pleșoian”, sărbătoare marcată cu multe surprize

Valeriu Măndescu

 ***Olt.,,Ziua Legumicultorului Pleșoian”, sărbătoare marcată cu multe surprize***

Ajunsă la Ediția VI-a, ,,Ziua Legumicultorului Pleșoian” se va desfășura în acest an, tot pe stadionul din localitate, duminică, 7 august, a.c., începând cu oara 15.00.

 Primarul Valeriu Măndescu, împreună cu aparatul administrative din subordinea sa au pregătiti o serie de surprize pentru cei mai harnici legumicultori din comuna Pleșoiu.

Astfel că, începând cu orele 15.00,  se va inaugura noul Cămin Cultural din Pleșoiu, construit pe CNI, cu nu mai puțin de 35 miliarde lei vechi, unicat, cel puțin în Olt. Impozanta clădire are 130 de locuri, este dotată și utilată complet cu stații de sonorizare, unde copii Ansamblului Folcloric ,, Mugurașii Oltului” își vor desfășura repetițiile, dar și spectacole cu diferite ocazii.

Căminul Cultural, Pleșoiu

Dealtfel, această mare și împortantă investiție nu este singura pe care primarul, Valeriu Măndescu a realizat-o în comuna sa în doar un mandat. Așa că, găsim aproape toate satele asfaltate, au alimentare cu apă, canalizare și gaze. Școlile sunt reabilitate complet, rigolele sunt aproape terminate, iar în fața primăriei este o adevăratată oază de frumusețe și flori din cele mai diverse.

 După acest eveniment, vor fi premiate cuplurile care au împlinit, sau împlinesc în acest an 50 de ani de căsătorie. Pentru ei, primarul Valeriu Măndescu a pregătit câte 1000 de lei, o sticlă de șampanie și o diploma aniversară.

Ansamblul Folcloric ,,Mugurașii Oltului”

Ansamblul Folcloric ,,Mugurașii Oltului”, vor urca pe scenă pentru a dedica  frumoasele melodii interpretate de tinerii soliști, bunicilor care au fost premiați pentru longevitatea în căsnicie.

De asemenea, vor fi prezentate dansurile și portul popular din zona Olteniei.Tinerii talentați, ai acestui ansamblu coordonați de instructorul Sandu Rizea, reușesc să cucerească, an de an, premii importante la festivalurile de folclor din județ, dar și din țară.

 După orele 17.00, în partea a doua a sărbătorii dedicate legumicultorilor din Pleșoiu cei prezenți se vor prinde în hore și sârbe pe muzica îndrăgiților interpreți ivitați de autoritățile locale, printer care enumerăm pe  Dorina Mete, Costel David, Olguța Berbec și Remus Novac, Mariana Ionescu Căpitănescu.

Seara, când se va încheia această frumoasă sărbătoare, va fi una magică, destinată tinerilor pleșoieni: Acești vor putea dansa pe melodiile antrenante ale Ronnei Riva una dintre cele mai promițătoare artiste ale momentului. Cu un succes notabil la nivel internațional, artista își dorește să facă valuri și în România.

A colaborat cu nume mari din muzica internațională, a făcut muzică la nivel înalt, iar cel care a descoperit-o a fost nimeni altul decât Costi Ioniță.

 Întregul eveniment va fi înregistrat de VGtv Regional și difuzat a doua zi pe site-ul www.vgtvregional.ro.

Parteneri media ai ,,Zilei Legumicultorului Pleșoian” vor fi VGtv Regional, revista Semnalul Oltului, Râmnicului, Argeșului și Severinului, precum și Antena Satelor, reprezentată de corespondentul Constantin Pașol.

 Georgiana Leulescu

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s