Olt. Sărbătoarea poborenilor ,,Firul de aur din lada cu zestre străbună” – o ediție la superlativ

***Olt. Sărbătoarea poborenilor ,,Firul de aur din lada cu zestre străbună” – o ediție la superlativ***

Comuna Poboru a îmbrăcat duminică, 7 august, a.c., din nou haine de sărbătoare și a petrecut alăturii de fii satului, până seara târziu la cea de XXI-a Ediție a sărbătării numite sugestiv ,,Firul de aur din lada cu zestre străbună”, eveniment  așteptat cu nerăbdare de poborani, dar și de cei din localitățile învecinate .

Primarul Iulian Bărăscu și Consiliul Local al Primăriei Poboru au ținut ca această sărbătoare să fie una deosebită și, pe lângă Ansamblul local ,, Zestrea Poboranilor” să invite interpreți îndrăgiți, instrumentiști dar și dansatori ai Ansamblului Profesionist ,, Doina Oltului” din Slatina.

 Festivitățile dedicate zilei localității Poboru au debutat cu premierea cuplurilor care au împlinit 50 de ani de căsătorie, cărora, primarul Iulian Bărăscu le-a oferit diplome de onoare, flori, șampanie și câte un plic cu bani din partea Primăriei și Consiliului Local.

 De asemenea, autoritățile locale nu au uitat nici de performanța la învățătură a celor mai buni elevi la învâțătură, astfel că și  aceștia au fost gradulați cu diplome și premii în bani.

Buna dispoziție a fost întreținută de interpreți îndrăgiți printre care am aminti pe Nelu Bițină, Violeta Constantin și Cristi Bănățeanu.

De asemenea, pe scena din fața Căminului Cultural au mai urcat membrii ai Ansamblului Profesionist Doina Oltului din Slatina, precum Maria Ghinea, Dorina Mete, Sorina Dinu, Gabriel Zăvoeanu, Neta Soare, Cătălin Bărbulescu, Victorița Cică, Ștefania Strejescu, Florica Chircă, Daniel Roșoga, Marinela Dobrițoiu, Carmen Budulan,  Constantin Ștefan, Ion Crețeanu, Marian Toma și Mădălina Drăgan.

 Acompaniamentul a fost asigurat de instrumentiștii Ansamblului Doina Oltului, sub bagheta maestrului Cristian Dumitru.

Săbătoarea din localitatea Poboru,  „Firul de aur din lada cu zestre străbună”  s-a încheiat cu un dans țigănesc, o surpriză oferită de membrii Ansamblului ,, Zestrea Poboranilor” , urmat de un superb foc de artificii care a încântat pe toți cei prezenți și a luminat cerul pentru câteva zeci de minute.

Mai multe amănunte la VGtv Regional, www.vgtvregional.ro

Reporter Camelia Sârbu, op. imag.; Nicolae Sârbu, redactor: Grigore Sebeș, editare și montaj TV: Georgiana Sebeș.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s