Mehedinți. Autoritățile din Severin vor construi o Sală de Sport în Schela de Sus

***Mehedinți. Autoritățile din Severin vor construi o Sală de Sport în Schela de Sus***

Școala Gimnazială Nr. 5, din cartierul Schela de Sus va beneficia în curând de o Sală de Sport modernă, unde elevii își vor desfășura în bune condiții orele de educație fizică.

Primarul Marius Screciu spune că această Sală de Sport va beneficia de toate utiltățile, va fi izolată termic, racordată la rețeaua de apă și canalizare, va fi încălzită cu centrală pe gaz și dotată cu grupuri sanitare moderne.

Și cum lucrările Sălii de Sport au început deja, finalizarea construcției va fi, potrivit contractului în vara viitoare, astfel că la începutul anului școlar 2023, elevii Școlii Gimnaziale Nr. 5 vor avea o sală de sport modernă, așteptată cu nerăbdare de generații întregi.

,,Educația și sportul sunt două domenii care ne preocupă ca administrație locală. Susținem și încurajăm dezvoltarea lor, prin investiții durabile, care să vină în sprijinul copiilor și al tinerilor. O astfel de lucrare am demarat și în cartierul Schela de Sus, acolo unde construim o sală de sport nouă, pentru elevii de la Școala Gimnazială Nr. 5.” a precizat edilul Severinului, Marius Screciu.

Investiția are o valoare de aproximativ 2 milioane de lei și se realizează pe fonduri europene, fiind finanţată din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR) prin Programul Operaţional Regional 2014-2020 (POR). ,,Obiectivul nostru este ca, prin această lucrare, să le oferim elevilor condiții optime pentru derularea activităților sportive și extrașcolare și, în același timp, să îmbunătățim infrastructura școlară de la nivelul municipiului.

Ne propunem să continuăm astfel de investiții și să atragem, în continuare, bani europeni pentru dezvoltarea comunității. Această sursă de finanțare reprezintă calea sigură către un oraș modern, la standarde europene.”, a conchis Marius Screciu.

Georgia Sebeș

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s