Olt. Cel mai modern Cămim Cultural inaugurat la Pleșoiu

***Olt. Cel mai modern Cămim Cultural inaugurat la Pleșoiu***

Cu ocazia Zilei Legumicultorului Pleșoian, în localitatea Pleșoiu, a fost inaugurat noul Cămin Cultural, construit pe Compania Națională de Investiții, cu nu mai puțin de 35 miliarde lei vechi.

De asemenea, lângă acest Cămin Cultural, autoritățile locale din Pleșoiu au amenajat un parc foarte frumos, cu locuri de joacă pentru copii dar și cu o fântână arteziană, băncuțe și mese unde se poate juca o partidă de șah.
Primarul localității, Valeriu Măndescu ne-a declarat că această instituție culturală este unicat, cel puțin în Olt.

Impozanta clădire are 130 de locuri, este dotată și utilată complet cu stații de sonorizare, unde copii Ansamblului Folcloric ,, Mugurașii Oltului” își vor desfășura repetițiile, dar și spectacole cu diferite ocazii.
Chiar în această zi, copii, membrii ai Ansamblului Mugurașii Oltului, au urcat pe impozanta scenă, au dansat sârbe și hore precum și călușul, dans reprezentativ al localității Pleșoiu dar și al întregii zone a Olteniei.
Tot cu acest prilej cinci cupluri care au împlinit 50 de ani de căsătorie au fost felicitați și premiați cu câte 1.000 de lei, iar cei prezenți le-au cântat un sincer ,,La mulți ani”.
Dealtfel, această mare și importantă investiție nu este singura pe care primarul, Valeriu Măndescu a realizat-o în comuna sa în doar un mandat. Așa că, găsim aproape toate satele asfaltate, au alimentare cu apă, canalizare și gaze.

Școlile sunt reabilitate complet, rigolele sunt aproape terminate, iar în fața primăriei este o adevărată oază de frumusețe și flori din cele mai diverse.

Primarul Valeriu Măndescu promite să nu se oprească aici cu investițiile. Astfel că în satul Doba, la intersecția cu DN 64, care merge spre Drăgășani, va construi o primărie modernă, prin Programul ,,Anghel Saligny”, o piață agroalimentară prin GAL ,,Oltul Puternic” și va extinde rețeaua de gaze.
Mai multe amănunte la VGtv Regional http://www.vgtvregional.ro
Redactor/ Reporter Georgiana Leulescu, op. imag. ing. Grigore Sebeș, editare TV și montaj, Georgia Sebeș.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s