Olt. ,, Corabia de aur” aprinde din nou farul în orașul de pe malul stâng al Dunării

***Olt. ,, Corabia de aur” aprinde din nou farul în orașul de pe malul stâng al Dunării***

 Festivalul Național de Muzică Populară și Ușoară „Corabia de Aur”, ajuns la ce de-a 47-a ediție se va desfășura în perioada 15-18  septembrie, în cadrul manifestării culturale Zilele orașului Corabia, cu prilejul împlinirii a 424 de ani (1598 – 2022) de la prima atestare documentară a localității dunărene.

Interupt pentru o period de doi ani, din cauza pandemiei acest concurs de anvergură este organizat de Primăria orașului Corabia, Consiliul Județean Olt precum și alte instituții culturale locale și județene.

 Evenimentul se va desfășura în Piața Independenței din oraș și se adresează tinerilor soliști de muzică populară și ușoară din toată țara cu vârsta cuprinsă între 16 și 35 de ani,având drept scop  descoperirea și valorificarea talentelor muzicale.

Potrivit organizatorilor, concurenții trebuie să se prezinte joi, 15 septembrie, la ora 12:00, la Casa de Cultură Corabia, când are loc preselecția. Apoi, vineri, 16 septembrie, cu începere de la ora 19:00, are loc secțiunea muzică populară, iar sâmbătă, 17 septembrie, tot de la 19:00, se va desfășura secțiunea de muzică ușoară.

Regulamentul prevede ca, a interpreții de la secțiunea muzică populară vor cânta două melodii, din care una obligatoriu să fie fără acompaniament orchestral, o doină-baladă, specifice zonei pe care o reprezintă.

Cât privesc concurenții de la secțiunea muzică ușoară, aceștia vor interpreta în concurs două melodii, din care una, obligatoriu, să fie din repertoriul românesc.

 Tot în cadrula celuiași regulament se prevede nu pot participa câștigători ai edițiilor trecute ale concursului și și nu sunt admise grupuri.

Gala Laureaților este programată pentru ziua de duminică, 18 septembrie, începând cu orele 19.00, pe parcurusl căreia vor mai urca pe scenă nume importante ale muzicii populare și ușoare din România.

Oragnizatorii au pregătit o serie de surprize  privind  acordarea premiilor. Astfel că,  pentru fiecare dintre cele două secțiuni a trofeului, a cărui valoare este de 3.000 de lei și care până acum se acorda doar o singură dată, respectiv celui mai bun concurent, acesta putând fi atât de la secțiunea de muzică populară, cât și de la secțiunea de muzică ușoară.

La ediția din anul 2019, trofeul a fost câștigat de Daria Cojocaru din municipiul Craiova, județul Dolj, participantă la secțiunea de muzică ușoară.

Totodată, la ambele secțiuni vor mai fi acordate câte trei premii, respectiv 2.000 de lei – I, 1.500 de lei – II și 1.000 de lei – III. Se mai acordă premiul special „Gelu Barbancea” la secțiunea muzică populară – 500 de lei, premiul special „Jean Dașoveanu” la secțiunea muzică ușoară – 500 de lei, premiul special „Mitu Bucureșteanu” – 500 de lei și, indiferent de secțiune, se va mai oferi premiul de popularitate – 500 de lei.

Printre celebritățile musicale fie ele de muzică populară, fie de muzică ușoară descoperite și promovate la acest festival am putea aminti pe Neta Soare, Steliana Sima, Gheorghe Rotaru, Sofia Baciu, Constantin Măgureanu, Constantin Enceanu, Vasilica Dinu, dar şi cântăreţi de muzică uşoară cum ar fi Carmen Rădulescu, Cătălin Crişan, Elena Cârstea sau Mihai Onilă.

(Foto credit: CJCA 2019)

VGtv Regional va transmite imagini din ultima seară când se va desfășura Gala Laureaților.

 Georgiana Leulescu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s